Monacon F1-pomo tyrmää huhut legendaarisen kisan kohtalosta

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi Australian GP:n puheenaiheet

Monaco käy yhä neuvotteluita F1-sarjan kanssa uudesta sopimuksesta. Kisan järjestävän Automobile Club de Monacon (ACM:n) mukaan tulevaisuus on turvattu.

ACM:n puheenjohtaja Michel Boeri tyrmää mediassa esillä olleet huhut, joiden mukaan Monaco olisi vaarassa pudota F1-kalenterista taloudellisten syiden vuoksi vuoden 2022 jälkeen. Tulevien vuosien GP-järjestäjistä on uutisoinut muun muassa Auto Motor und Sport.

– On esitetty, että Liberty Median vaatimukset olisivat Monacolle liian suuria eikä kisaa enää järjestettäisi. Tämä ei pidä paikkaansa, ranskalainen Auto Hebdo kertoo Boerin sanoneen.

– Neuvottelut ovat käynnissä, ja meidän täytyy nyt vain allekirjoittaa sopimus. Voin vakuuttaa, että kisa järjestetään tämän vuoden jälkeenkin. En tiedä, onko sopimus kolmen vai viiden vuoden mittainen, mutta se on vain yksityiskohta.

Monaco oli mukana jo ensimmäisellä F1-kaudella vuonna 1950. Katuradalla käytävää kilpailua onn pidetty pitkään sarjan kruununjalokivenä, ja käytännössä kaikki kuljettajat haluaisivat voittaa juuri Monacossa.

Glamourin puolesta Monacolle on noussut viime vuosina yhä useampia haastajia: Singapore, Abu Dhabi, Miami ja Las Vegas muiden muassa. Joidenkin mielestä Monacon pitäisi maksaa F1:lle nykyistä enemmän pysyäkseen mukana kalenterissa.

Yhä useammat toisaalta toivovat, että Monacon GP:stä päästäisiin eroon, sillä nykyajan autot ovat niin suuria, ettei ruhtinaskunnan kapeilla kaduilla ole käytännössä mitenkään mahdollista ohittaa.

Lue myös:

    Uusimmat