Red Bull -pomo otti kantaa Mersun-tallimääräykseen: "Bottaksen olisi pitänyt tietää"

Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner kertoo ihmettelevänsä sitä, ettei Mercedes-talli tehnyt kuljettajilleen selväksi tallimääräyksen käyttöä ennen sunnuntaista Venäjän F1-osakilpailua.

Mercedes määräsi sunnuntaina kisaa johtaneen Valtteri Bottaksen päästämään tallitoverinsa Lewis Hamiltonin edelleen. Horner kertoo ymmärtävänsä Mercedeksen päätöksen, mutta ihmettelee tallin tapaa hoitaa asia.

- Mitä minä asiasta tiedän, niin Bottas ei ollut erityisen iloinen, mutta oletin heidän kuitenkin keskustelleen näistä skenaarioista ennen kisaa. Sen ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä. Olen yllättynyt siitä, että se olisi ollut yllätys kenellekään, Horner kommentoi Autosportin mukaan.

- On erittäin helppo unohtaa, että F1 on joukkueurheilua. Kuljettajat ajavat loppujen lopuksi tallilleen. Se teki asiasta kuitenkin hieman sekavan, ettei siitä sovittu etukäteen ennen kisaa, Horner jatkoi.

Hamilton lisäsi Sotshissa johtonsa Ferrarin Sebastian Vetteliin jo 50 pisteeseen. Horner vakuuttaa, että hän olisi tehnyt saman päätöksen kuin Mercedes-kollegansa Toto Wolff.

- Tässä tilanteessa vaatii vain pari keskeytystä, että mestaruudesta taas taistellaan. Kyse on jatkuvasta väännöstä kuljettajien ja tallin yhteisen edun välillä. Perusteet tämän taustalla voi ymmärtää, mutta tässä tapauksessa vaikuttaa siltä, ettei päätöksestä käyty keskusteluja ennakkoon, Horner sanoi.

Hornerin mielestä tallimääräyksellä voi olla myös suora vaikutus Bottaksen taisteluhenkeen loppukaudella.

- Tietenkin, mutta on aivan selvää, mikä hänen roolinsa tällä kaudella on. Ei tarvitse olla raketti-insinööri ymmärtääkseen sen, Horner summasi.

Lue myös:

    Uusimmat