Red Bull ottaa Sergio Pérezin epäonnistumisesta kaiken irti – katse jo loppukaudessa: "Minimoimme vahingot"

Sergio Pérezin aika-ajoista tuli Hollannin Zandvoortissa totaalinen pannukakku, kun hän jäi Red Bull -tallikaverinsa Max Verstappenin voittamassa sessiossa sijalle 16.

Pérez putosi avausosion päätteeksi jatkosta 0,041 sekunnin marginaalilla. Syy hänen putoamiseensa oli se, että rataolosuhteet paranivat aika-ajojen edetessä eikä hänen aiemmin tekemänsä kierrosaika ollut riittävän hyvä. Pérezin viimeinen veto jäi piippuun, kun hän ei ehtinyt lähteä viimeiselle kierrokselle ennen kuin aika loppui. Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Pérez myöhästyi sekunnilla.

Se, että Pérez jäi kauas kärkisijoilta, on Verstappenille ja Red Bullille tuntuva takaisku. Mercedeksellä on voittotaistelussa taas kerran yhden auton ylivoima. Toto Wolff väläytteli jo, että he saattavat käyttää kahta eri strategiaa painostaakseen paalulta starttaavaa Verstappenia.

Red Bullilla on kuitenkin jo keksitty, miten Pérezin surkeasta lähtöruudusta voidaan ottaa kaikki mahdollinen irti.

– Vaihdamme niin monta voimayksikön osaa kuin mahdollista. Teemme niin minimoidaksemme vahingot ja välttääksemme rangaistukset loppukauden aikana, tallin neuvonantaja Helmut Marko kertoi GP Blog -sivuston mukaan Servus TV:llä.

Tämä tietää Pérezille lähtöruuturangaistuksia sunnuntaille, mutta koska Zandvoortin radalla on äärimmäisen vaikea ohittaa, on hänen kannaltaan melko sama, onko lähtöpaikka 16:s vai 20:s.

Lue myös:

    Uusimmat