Dieettikulttuuri elää yhteiskunnassa niin voimakkaana, että moni on tottunut välttelemään sokeria viimeiseen asti. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat kuitenkin mieluummin välttämään lisättyä sokeria ruoka-annoksissa. Näin jälkiruoka voi ollakin osa päivittäistä ruokarutiiniasi.
Mitä enemmän ruokailuun liittyy rajoituksia tai ajatuksia siitä, että joku ruoka on "kiellettyä" ja toinen taas "sallittua", sitä houkuttelevampaa kaikesta kielletyksi julistetusta ihmiselle tavallisesti tulee.
Tämän vuoksi esimerkiksi makeaa himoitsevan ei kannata luopua kaikesta makeasta vaan keskittyä sen sijaan kokonaisuuteen.
– Sen sijaan, että välttelisit kaikkea lisättyä sokeria koko ajan, kannattaa keskittyä siihen, että valitset esimerkiksi leivän ja salaatinkastikkeen, joissa ei ole sokeria. Sitten voitkin nauttia päivän sokeriannoksen aterian päätteeksi jälkiruoan muodossa, vinkkaa ravitsemustieteen maisteri Whitney Linsenmeyer yhdysvaltalaisella Today-sivustolla.
Lue myös: Moni syö hedelmiä enemmän kuin pitäisi: "Hyviäkin asioita on mahdollista saada liikaa"
Linsenmeyerin ja toisen ravitsemusterapeutti mukaan annoskokojen ja lääketieteellisten rajoitusten huomioimisen ruokavaliossa ei tarvitse tarkoittaa sitä, että ihmisen pitäisi kieltää itseltään ruokia, joista todella nauttii.
