Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti

Julkaistu 03.10.2019 14:22

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Kauralastut muistetaan menneiden vuosien kotitaloustunneilta. Kauralastut ovat klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Nappaa helppo resepti!

Kauralastujen ainekset

  • 50 g margariinia tai voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Valmistusohje

Kauralastut valmistuvat näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.
  2. Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).
  3. Paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia.
  4. Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.

kauralastut pellillä
Jätä reilut välit taikinanokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa.

Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992

Lisää aiheesta:

Savuporopasteijat Flatbread eli helppo pannuleipäHiekkakakutGluteenittomat juustosconsitRasvattomat kaurakeksitPastillimuffinit
KeksitPikkuleivätNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti