Kauralastut muistetaan menneiden vuosien kotitaloustunneilta. Kauralastut ovat klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Nappaa helppo resepti!
Kauralastujen ainekset
- 50 g margariinia tai voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 muna
Valmistusohje
Kauralastut valmistuvat näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.
- Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).
- Paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia.
- Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.
Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.