0:36

Viisi ruokaan liittyvää myyttiä, jotka voivat estää sinua laihtumasta – ethän usko näihin?

Pystytkö samaistumaan videon esittämiin ongelmiin?

Jos noudattamasi terveellinen ruokavalio ei tunnu tuottavan tuloksia, syy saattaa piillä joissain seuraavista ruokaan liittyvistä uskomuksista. 

Seuraavat ruokaan liittyvät myytit kannattaa tarkistaa, jos noudattamasi ruokavalio ei tuota toivottuja tuloksia. 

Uskomus 1: Kaikki salaatit ovat terveellisiä

Vihannekset ovat terveellisiä, se on selvä, mutta salaatin sekaan lisättävät muut raaka-aineet voivat nosta näennäisesti kevyen salaattiannoksesi kalorimäärät pilviin.

Esimerkiksi caesar-salaatti näyttää vihreältä ja terveelliseltä, mutta sen sisältämä pekoni, juusto, krutongit ja salaatinkastike tekevät salaatista todellisen rasvapommin.

Jos haluat syödä kevyemmin, salaatinkastikkeen vaihtaminen on yleensä ensimmäinen askel.

Uskomus 2: Terveellisten välipalojen ansa

Tiedätkö, kuinka terveellinen suosikkivälipalasi loppupeleissä oikein on?

Vaikka sinusta tuntuisi, että napostelet päivän mittaan vain terveellisiä välipaloja, kannattaa muistaa, että myös nämä tuotteet sisältävät kaloreita. Vaikka myslipatukkasi olisikin täynnä ravintoaineita, sen sisältämä kalorimäärä saattaa vastata pientä ateriaa.

Kiinnitä siis huomiota tuotteiden ravintosisältöihin ja varo piilosokeria, jota on yllättävän monessa tuotteessa.

Uskomus 3: Hunaja on valkoista sokeria parempi vaihtoehto 

Sokerin vaihtaminen hunajaan saattaa tuntua terveelliseltä vaihtoehdolta, mutta loppupeleissä tällä ei ole kovinkaan suurta merkitystä, sillä hunaja sisältää sokerin tavoin glukoosia ja fruktoosia – vain maku on eri.

Seuraavan kerran kun mielesi tekee jotain makeaa, kokeile syödä hedelmiä. Luontaisesti makeat hedelmät tyydyttävät sokerihimosi samalla, kun ne tarjoavat aimo annoksen vitamiineja ja mineraaleja.

Jos kaipaat kahviisi makeutta, aavistuksen makea soijamaito saattaa olla ratkaisu juuri sinua varten. Jos et voi luopua sokerista kokonaan, kokeile lisätä sitä juomiisi puolet aiempaa vähemmän sokeria – etkä välttämättä huomaa eroa.

Uskomus 4: Hedelmä = terveellisyys

Vaikka jokin tuote sisältäisikin hedelmää, se ei automaattisesti tarkoita sitä, että tuote olisi terveellinen. Näin on myös erilaisten mehujen ja smoothieiden kohdalla, jotka voivat sisältää hedelmien lisäksi reippaasti sokeria.

Sataprosenttinen täysmehukaan ei vastaa kokonaisten hedelmien syömistä, sillä nämä juomat eivät sisällä vatsaa täyttävää ja verensokeria tasapainoittavaa kuitua. 

Uskomus 5: Juomat eivät voi lihottaa

Jos yrität pudottaa painoa, tiedät taatusti, että sokerisia juomia ei kannata nauttia. Harva kuitenkaan tiedostaa, että monet muutkin juomat sisältävät yllättävän paljon kaloreita. Alkoholijuomat ovat näistä pahimpia.

Esimerkiksi desilitra kermalikööriä sisältää noin 300 kilokaloria, eli noin kolmen leipäviipaleen verran.

Syötyjen ruokien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mitä kurkkuusi kulautat.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja