Violetista juureksesta povataan seuraavaa hittiruokaa – oletko kuullut isojamssista?

Ube vohveli
Shutterstock

Violetista ubesta, eli isojamssista povataan seuraavaa hittiruokaa. 

Jäätelöä, kakkukuorrutetta, donitseja – isojamssi eli ube vaikuttaa vallanneen nopeasti sosiaalisen median kuvapalvelut nopeasti. Instagramissa ja Pinterest-kuvapalvelussa on toinen toistaan näyttävämpiä annoksia, joiden voimakas väri on Suomessa melko tuntemattoman juureksen ansiota. 

Ubesta voi valmistaa muun muassa jäätelöä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Terveellinen ruokavalio on nyt erityisen trendikäs ja ube on luonnonmukainen tapa värjätä ruokaa. Sen väri on hehkuvan violetti, minkä vuoksi on vaikea uskoa sen olevan täysin kasvisperäinen ja luonnollinen. Juures on erityisen suosittu Filippiineillä, missä sitä käytetään peruselintarvikkeena. 

Mutta eikö suomalaisille rakas metsämustikka vedä ubelle vertoja värjäystehossaan? Jäämme odottamaan terveellisen marjan matkaa maailmanmaineeseen. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Juuresranskalaiset 4:04

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!