Violetista juureksesta povataan seuraavaa hittiruokaa – oletko kuullut isojamssista?
Violetista ubesta, eli isojamssista povataan seuraavaa hittiruokaa.
Jäätelöä, kakkukuorrutetta, donitseja – isojamssi eli ube vaikuttaa vallanneen nopeasti sosiaalisen median kuvapalvelut nopeasti. Instagramissa ja Pinterest-kuvapalvelussa on toinen toistaan näyttävämpiä annoksia, joiden voimakas väri on Suomessa melko tuntemattoman juureksen ansiota.
Ubesta voi valmistaa muun muassa jäätelöä. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Terveellinen ruokavalio on nyt erityisen trendikäs ja ube on luonnonmukainen tapa värjätä ruokaa. Sen väri on hehkuvan violetti, minkä vuoksi on vaikea uskoa sen olevan täysin kasvisperäinen ja luonnollinen. Juures on erityisen suosittu Filippiineillä, missä sitä käytetään peruselintarvikkeena.
Mutta eikö suomalaisille rakas metsämustikka vedä ubelle vertoja värjäystehossaan? Jäämme odottamaan terveellisen marjan matkaa maailmanmaineeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka