Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravitsemusterapeutilta täystyrmäys "terveellisille" aamupalatuotteille – vastaavat jopa suklaakakun syömistä!

Shutterstock
Julkaistu 22.10.2018 06:54

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ravitsemusterapeutin mukaan monet terveellisinä pidetyt aamupalaherkut voivat todellisuudessa sisältää yllättävän paljon sokeria ja kaloreita. Esimerkiksi suositut smoothiekulhot ja granolat eivät ole läheskään niin terveellisiä kuin monet luulevat.

Poimi videolta ohje mansikkasmoothien valmistukseen. 

Monet terveellistä ruokavaliota noudattavat vaihtavat monesti croissantit ja vaalean leivän terveellisimpiin aamupalavaihtoehtoihin, kuten smoothieeseen. Ravitsemusterapeutti Lyn Greenin mukaan monesti terveellisten vaihtoehtojen kanssa mennään kuitenkin pahasti metsään.

Seuraavien tuotteiden kanssa kannattaa asiantuntijan mukaan olla erityisen tarkkana. 

Granola

shutterstock_1034641069
Granolaan voidaan lisätä ennen paahtamista voita tai auringonkukkaöljyä.Shutterstock

Sanat ”luonnollinen” ja ”ei lisättyä sokeria” saavat sinut helposti kuvittelemaan, että syöt erittäin terveellisesti. Greenin mukaan erilaiset granolat ja myslit voivat kuitenkin sisältää yllättävän paljon kaloreita, rasvaa ja sokeria. Kauppojen valmiit granolat nainen suosittelee vaihtamaan kotitekoiseen mysliin tai vaikkapa vatsaystävälliseen tattariin.

– Monesti kauppojen granolapakkaukset sisältävät niin paljon sokeria, ettei niiden syöminen eroa paljoakaan kuorrutetun suklaakakun nauttimisesta, nainen toteaa.

LUE MYÖS: Mikä ihmeen granola? Näin trendiherkku eroaa myslistä

Smoothiekulhot

smoothiekulhoItse tekemällä tiedät, mitä smoothiekulhosi sisältää.Shutterstock

Instagram on täynnä toinen toistaan värikkäämpiä smoothiekulhoja, ja tämä aamupala tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla. Vaikka kulho saattaakin näyttää terveellisenä kaikkine värikkäine hedelmineen, Green haluaa muistuttaa, että kulhot voivat sisältää kaloreita helposti jopa lounaan verran.

Syy kulhojen energiapitoisuuteen löytyy muun muun hedelmämehujen, makeutettujen jogurttien ja kastikkeiden sisältämästä piilosokerista. Laakeaan kulhoon tulee helposti lisättyä pähkinöitä, mysliä ja muita täytteitä enemmän kuin tarpeen. 

Mehut

mehuAsiantuntija suosittelee vaihtamaan mehut kokonaisiin hedelmiin.Colourbox.com

Monet ihmiset nauttivat mehuja silloin, kun he kaipaavat päiväänsä lisää vitamineja. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että ravintoaineiden kannalta hedelmät kannatta nauttia mehujen sijaan kokonaisina.

– Mehustaminen poistaa kuitua, vitamiineja ja mineraaleja, joita kokonaiset tuotteet sisältävät, Green toteaa.

Se, mikä mehuihin jää jäljelle, on sokeri.

Jos haluat nauttia hedelmiä ja vihanneksia nestemäisessä muodossa, asiantuntija suosittelee nauttimaan mehujen sijaan paksuja, proteeinipitoisia smoothieita, jotka auttavat myös täyttämään vatsaa.  

Gluteenittomat välipalat

shutterstock_311281841Gluteenittomien tuotteiden pakkaus kannattaa lukea tarkkaan.Shutterstock

Gluteenittomien tuotteiden valikoima kasvaa koko ajan, mutta toisin kuin moni luulee, sana ”gluteeniton” ei automaattisesti tarkoita samaa kuin terveellinen.

Greenin mukaan gluteenittomien tuotteiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä nämä välipalat saattavat monesti olla pitkälle prosessoituja ja hyvin sokeripitoisia herkkuja.

Jos et ole keliaakikko, nämä tuotteet kannattaa vaihtaa luonnollisempiin vaihtoehtoihin.

Lähde: Dailymail 

Lisää aiheesta:

Ravitsemusterapeutit välttelevät "terveellisiä" ja "kevyempiä" herkkuja – näitä he taas suosivatMoni meistä käyttää hedelmiä enemmän kuin terveydelle olisi suotavaa – asiantuntija: ”Hyviäkin asioita on mahdollista saada liikaa” Viisi ruokaan liittyvää myyttiä, jotka voivat estää sinua laihtumasta – ethän usko näihin? Huonoimmat vaihtoehdot aamupalalle – ethän sorru näihin?Lopeta heti! 7 ainesosaa, joita ei koskaan pitäisi lisätä smoothieen10 terveellisenä pidettyä välipalaa, jotka eivät olekaan terveellisiä
AamiainenRuokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Aamiainen
  • Eilen06:48
    Ravitsemus

    Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suosittelee

  • 5.11.08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"

  • 11.8.07:42
    Ruoka

    Proteiinipitoinen aamu- tai välipala! Testaa Jarin supermarjasmoothie

  • 5.8.07:44
    Ruoka

    Puuroa aamupalaksi? Patrik Borgilta tärkeä muistutus: "Jos aiotte syödä tämän aamiaisen, niin..."