VR: Kaikki junavuorot perutaan maanantaina – RAU mukaan ensi viikon lakkoihin

Millainen oli lakkopäivä aamusta iltaan? 10:01
Tällainen oli helmikuun alun suurlakkopäivä aamusta iltaan.

Rautatiealan Unioni RAU toteuttaa poliittisen lakon ensi viikolla. 

Lakon vuoksi veturinkuljettajat ja liikenneohjaajat ovat porrastetusti poissa töistä 12.–13.2. Lakko vaikuttaa junaliikenteeseen.

VR:n tiedotteen mukaan lakon toteutuessa kaikki kauko-, yö- ja lähijunavuorot perutaan. Ennen lakkoa sunnuntaina 11. helmikuuta junat liikennöivät normaalisti, myös sunnuntain puolella lähtevät yöjunat kulkevat normaalisti. 

– Kaukoliikenteen kertalipun voi muuttaa halutessaan toiseen ajankohtaan ilman viiden euron muutosmaksua. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin lakon ajalle ostetuista junalipuista, VR kertoo. 

Unionin hallitus päätti poliittisen lakon toteuttamisesta eilen. Se kertoo toteuttavansa lakon, koska Petteri Orpon (kok.) hallitus jatkaa edelleen työelämän heikennysten valmistelua.

Veturinkuljettajat eivät tule töihin 12.2. klo 0.00–23.59 alkaviin työvuoroihin VR-Yhtymä Oy:ssä, North Rail Oy:ssä ja Fenniarail Oy:ssä.

Liikenneohjaajat eivät tule töihin 12.2. klo 18.59 – 13.2. klo 18.59 alkaviin työvuoroihin Fintraffic Raide Oy:ssa.

– On valitettavaa, että tällaisiin toimiin joudutaan ryhtymään. RAU pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa haittaa. Liitto ei kuitenkaan näe vaihtoehtoa, sillä aitoja neuvotteluja ei ole suostuttu aloittamaan, RAU sanoo tiedotteessa.Unionin hallitus päätti poliittisen lakon toteuttamisesta eilen. Se kertoo toteuttavansa lakon, koska Petteri Orpon (kok.) hallitus jatkaa edelleen työelämän heikennysten valmistelua.

Ensi viikolla lakkoilevat myös muun muassa Suomen Elintarviketyöläisten liitto (SEL) sekä Sähköliitto. SEL:n lakkoon osallistuu lähes 4 000 elintarvikealan työntekijää. Sähköliiton lakko taas koskee yhteensä 500:aa liiton jäsentä, jotka työskentelevät muun muassa Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloissa tuotanto-, huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

Uutista päivitetty kello 15.15: Päivitetty VR:n tiedotteella.

Lue myös:

    Uusimmat