Mainos

Raumanmeren Juhannus siirtyy Poriin

Kolmipäiväinen musiikkifestivaali RMJ on järjestetty Rauman Otanlahdella vuodesta 1999 lähtien.

Suomen suurin juhannustapahtuma, Raumanmeren juhannus -festivaali, on siirtymässä Porin Kirjurinluotoon. Nuorison suosima massajuhla on aiemmin järjestetty Raumalla.

Tapahtuman nykyinen järjestäjä Sedu Koskinen neuvotteli sopimuksesta tänään Porin kaupunginhallituksen kanssa. Porin poliitikot ja johto suhtautuvat myötämielisesti tapahtuman siirtämiseen paikkakunnalle.

- Porin Kirjurinluodon areenalla ja puistossa tapahtuma on helpompi järjestää kuin Raumalla tiiviin asutuksen keskellä. Viisivuotiseen sopimukseen saamme nimet alle aivan näinä hetkinä, uskoi Sedu Koskinen.

Raumalaiset ovat olleet kyllästyneitä paljon järjestyshäiriöitä aiheuttaneeseen tapahtumaan.

Käytännössä uuden sopimuksen solmivat tapahtumajärjestäjien SK-Festivals Oy:n ja RPR-Production Oy:n kanssa Porin Seudun Matkailu Oy, jolle Porin kaupunki antoi valtuudet sopimuksen yksityiskohtien hiomiseen.

RMJ-kirjaimet säilyvät Koskisen mukaan tapahtuman markkinoinnissa, mutta niiden uusi sisältö lanseerataan myöhemmin.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen mukaan tänään selvitettiin sopimuksen kriteerit. Järjestäjän on muun muassa sitouduttava minimoimaan rankasti juhlivan väen aiheuttamat lieveilmiöt kaupungissa.

- Annoimme järjestäjälle evästykset, jotta tapahtumasta tulee kaikkien kannalta turvallinen ja myönteinen tapahtuma. Porissa on totuttu järjestämään isoja tapahtumia, Luukkonen muistutti.

Juhannusjuhlan isä iloinen siirrosta

Raumanmeren juhannusjuhlan isä, raumalainen yrittäjä Riku Räsänen hyrisee tyytyväisenä RMJ-festivaalin muuttouutiselle. Pieni Rauma tuli ahtaaksi jumboluokan kesäjuhlalle jo hänen aikanaan, mutta muutto Otanlahden merenrannan alueelta jäi tekemättä.

Räsänen järjesti juhlaa vuodesta 1999. Viime kesän juhla oli ensimmäinen Sedu Koskisen luotsaama, mutta Räsänen työskentelee edelleen RMJ-organisaatiossa.

Monien raumalaisten nuiva suhtautuminen eloisiin juhannusjuhlijoihin harmittaa Räsästä.

- Tavallinen juhlija on iloinen ja rauhallinen. Aikuisille on ollut tarjolla bile- ja humppalavaa. Yli 70-vuotias mummunikin viihtyy juhlissa, Räsänen kuittaa.

Hänen mukaansa Porissa moni asia sujuu varmasti Raumaa paremmin: on lentokenttä ja kolminkertainen hotellikapasiteetti. Pori Jazz on kouluttanut kaupunkilaiset tarjoamaan kotimajoitusta, kaikki juhannusvieraat kun eivät enää nykyisin innostu telttailusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.