Rasismikohussa rypevä Bernie Ecclestone hyökkäsi F1-pomoa vastaan

Entinen F1-pomo Bernie Ecclestone arvostelee kovin sanoin sarjan nykyistä johtajaa Chase Careyta. Kaksikko on ollut napit vastakkain Ecclestonen kyseenalaisten televisiokommenttien jälkeen.

Erimielisyydet saivat alkunsa, kun F1-sarja tyrmäsi Ecclestonen televisiohaastattelussa lausumat rasistiset kommentit ja ilmoitti, ettei entisen F1-pomon näkemyksille ole tilaa lajissa. 

Yhtiöidensa kautta F1-sarjaa vuoteen 2017 hallinnoinut Ecclestone sanoi aiemmmin CNN:n haastattelussa tummaihoisten olevan usein rasisitisempia kuin valkoihoiset.

Ecclestonen kommentteihin otti kantaa myös kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton, joka tyrmäsi Ecclestonen puheet.

Nyt Ecclestone on avannut sanaisen arkkunsa ja hyökännyt F1-sarjaa vastaan. Ecclestone arvostelee Daily Mailin mukaan Careyn tapaa johtaa F1-sirkusta. Lehden mukaan Ecclestone pitää Careyn ongelmana sitä, ettei tämä ole koskaan johtanut mitään, mihin hän olisi investoinut omia rahojaan.

– Kun minä olin johdossa, pyrimme selvittämään, kuka voisi korvata minut, jos minulle sattuu jotakin. Yritimme löytää oikeaa henkilöä, mutta olisimme tarvinneet toisen käytettyjen autojen kauppiaan.

Ecclestone aloitti aikanaan itse uransa käytettyjen kulkupelien kauppiaana. Hänen mielestään sarja tarvitsisi juuri kauppiasta, jollainen Carey ei ole. Myöskään sarjan moottoriurheilujohtaja Ross Brawn ei täytä Ecclestonen mielestä vaatimuksia.

– Hän ei ole kauppias. Kakkosmiehenä Ross on ystävä, mutta työhön tarvitaan joku, joka pystyy hoitamaan erilaisia tehtäviä.

Ja vauhtiin päästyään Ecclestone tyrmäsi myös F1-sarjan suunnitelmat 15 kisan ajamisesta kuluvan vuoden aikana. Ecclestonen mielestä kahdeksan kilpailua olisi ollut riittävä määrä mestaruuden ratkaisemiseksi.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja