Rasismikohu paisuu formula ykkösissä – Lewis Hamilton napautti terävästi takaisin Bernie Ecclestonelle

F1-mestari Lewis Hamilton on kommentoinut Bernie Ecclestonen lausuntoa, jonka mukaan hän mustaihoiset ovat valkoisia rasistisempia.  

Lewis Hamilton on käynyt kovaa taistelua rasismin kitkemiseksi. Hän on muun muassa perustanut Hamilton Comission -liikkeen edistääkseen moniarvoisuutta formulamaailmassa.

Entinen F1-pomo Bernie Ecclestone vähätteli Hamiltonin tekojen vaikutusta ja sanoi, että mustaihoiset ovat usein rasistisempia kuin valkoihoiset.

Hamilton otti kantaa lausuntoihin Instagram Storiesissa.

– Bernie on sivuraiteella urheilusta ja eri sukupolvea, mutta juuri tämä on väärin. Tietämättömät ja sivistymättömät kommentit osoittavat, miten pitkän matkan yhteiskunnan pitää kulkea ennen tasaveroisuuden toteutumista, hän kirjoitti. 

”Aion käyttää ääntäni”

Ecclestone johti F1-sirkusta 40 vuotta ennen kuin Liberty Media otti sarjan haltuun vuonna

2017. Hän jäi pois sarjan hallitustehtävistäkin tammikuussa 2020.

Hamilton on kertonut rasismin kohteena olemisesta F1-uransa alussa. Hän kirjoitti, että Ecclestonin kommenttien perustella ei ole ihme, ettei moniarvoisuuden lisäämiseen panostettu hänen aikanaan.

Hamilton joutui yleisön hampaisiin erityisesti Espanjassa 2008, kun hän kamppaili kovaa Fernando Alonson kanssa. Ecclestone sanoi haastattelussa yllättyneensä, miten paljon tapaus vaikutti Hamiltoniin.

Hamilton sanoi, että nyt on tullut muutoksen aika.

– Aion käyttää ääntäni edustaakseni niitä, joilla ei sitä ole.

Hamiltonin kommenteista kirjoitti Motorsport.

Lue myös:

    Uusimmat