Ranska: iPhone 12 -puhelinten myynti lopetettava – mallista huokuu liikaa säteilyä

Näin hylkäät saapuvan puhelun, vaikka iPhone ei näyttäisi hylkää-nappia 0:29
KATSO MYÖS: Näin hylkäät saapuvan puhelun, vaikka iPhone ei näyttäisi hylkää-nappia

Ranskalaisviranomaiset ovat käskeneet laitevalmistaja Applea keskeyttämään iPhone 12 -puhelinten myynnin, koska ne päästävät ympärilleen liikaa sähkömagneettista säteilyä. Lisäksi viranomaiset vaativat Applea korjaamaan jo myydyt puhelimet.

Ranskan radiotaajuuksia säätelevän viraston ANFR:n mukaan mallista huokuu sallittua enemmän sähkömagneettisia aaltoja, jotka ovat alttiita imeytymään ihmiskehoon.

ANFR sanoo määränneensä Applea vetämään älypuhelinmallin pois Ranskan markkinoilta syyskuun 12. päivään mennessä.

ANFR:n mukaan laboratoriossa oli selvinnyt, että elektromagneettisen säteilyn imeytymistahti ihmiskehoon oli ollut Apple iPhone 12:n kohdalla 5,74 wattia kilogrammaa kohti, kun puhelinta pidetään kädessä tai taskussa.

Eurooppalaisten standardien mukaan säteilyn imeytymistahti saa olla testeissä 4,0 wattia kilogrammaa kohden.

ANFR kirjoittaa verkkosivuillaan, että Applen on mahdollisimman nopeasti korjattava jo myydyt puhelimet vaatimusten mukaiseksi. Muussa tapauksessa Applen tulisi ANFR:n mukaan vetää puhelimet takaisin.

Apple vakuuttaa uutistoimisto AFP:lle noudattavansa altistusrajoja ja sanoo jatkavansa yhteistyötä ranskalaisviranomaisten kanssa tämän osoittamiseksi.

WHO: Haittaa ei ole osoitettu

ANFR huomautti, että testit, joissa mitattiin sähkömagneettisen säteilyn imeytymistä viiden senttimetrin etäisyydeltä, olivat olleet enimmäisrajan mukaisia. Tässä tapauksessa hyväksyttävä imeytymistahti on 2,0 wattia kilogrammaa kohden.

ANFR:n mukaan viraston edustajat varmistavat keskiviikosta lähtien, että iPhone 12 -mallia ei ole enää myynnissä Ranskassa.

Useiden maiden sääntelyviranomaiset ovat rajoittaneet matkapuhelimien sähkömagneettisen säteilyn määrää haitallisten terveysvaikutusten estämiseksi.

Maailman terveysjärjestö WHO toteaa verkkosivuillaan, että asiasta on tehty mittava määrä tutkimuksia, mutta ei ole saatu osoitettua, että matkapuhelimen käytöstä aiheutuisi haitallisia terveysvaikutuksia.

Lue myös:

    Uusimmat