Sammutatko bluetoothin aina iPhonen alasvetovalikosta? Ei oikeasti sammu näin

Villen Apple Watch -älykello soitti hätäkeskukseen itsestään rekkakolarin jälkeen 1:07
KATSO MYÖS: Villen Apple Watch -älykello soitti hätäkeskukseen itsestään rekkakolarin jälkeen!

Bluetooth pitäisi aina sammuttaa, kun sitä ei käytä. Sammuttaminen ei kuitenkaan oikeasti onnistu iPhonen ohjauskeskuksesta.

Hakkerikonferenssin osallistujat joutuivat yllättäen mukaan testiin, jonka tarkoituksena oli muistuttaa tärkeästä asiasta. Def Conin kävijät ovat jo tottuneet siihen, että konferenssissa voi joutua mukaan kaikenlaiseen; tällä kertaa kokeilun kohteena olivat osanottajien iPhonet, kertoo TechCrunch.

Konferenssissa osallistujien puhelimiin alkoi ilmestyä ilmoituksia, joissa kehotettiin yhdistämään Apple ID tai jakamaan salasana Apple TV:lle. Asiakkaat eivät olleet tehneet mitään saadakseen ilmoituksia.

Bluetooth ei sammu ohjauskeskuksesta

Kävi ilmi, että kyseessä oli tutkimusprojekti, jonka ajatuksena oli muistuttaa ihmisiä bluetooth-yhteyden sulkemisesta. Moni sammuttaa bluetoothin nopeasti iPhonen ohjauskeskuksesta, siis "yläreunan alasvetovalikosta", mutta oikeasti yhteys ei katkea näin.

Bluetooth-yhteys täytyy erikseen käydä sammuttamassa asetuksista. Ohjauskeskuksen näpäyttäminen katkaisee vain yhteyden yhdistettyihin laitteisiin. Bluetooth low energy jää silti päälle, ja puhelimella on edelleen mahdollista liittyä lähellä oleviin Applen laitteisiin. 

Bluetooth low energyllä Applen laitteet kommunikoivat toistensa kanssa. 

Android Authority huomauttaa, ettei kyseinen tekninen kikka ole mikään salaisuus: bluetoothin sammuttamisesta kerrotaan Applen tukisivulla, jota harva luultavasti kuitenkaan lukee.

– Kun käytät Wi-Fi- tai Bluetooth-painikkeita Ohjauskeskuksessa, laitteesi katkaisee välittömästi yhteyden Wi-Fi- ja Bluetooth-lisälaitteisiin. Sekä Wi-Fi että Bluetooth pysyvät edelleen käytössä, Applen ohjeessa todetaan.

Kokeen tekijä ei kerännyt dataa, mutta olisi voinut

Tutkimuksen toinen tarkoitus oli "huvitella", kertoo turvallisuustutkija Jae Bochs, joka sai ilmoitukset aikaan itse kustomoimallaan laitteella. Laite ei kerännyt minkäänlaista dataa, vaikka Bochsin mukaan se luultavasti olisi ollut mahdollista. Hän ajoikin "uhriensa" näytöille myös muistutuksia bluetooth-yhteyden sammuttamisesta.

Bluetoothin pitäminen tarpeettomasti päällä altistaa puhelimen yksityisten tietojen väärinkäytölle

Aiemmin Tesla-kuskeja on varoiteltu samantyylisestä bluetooth-ongelmasta. Bluetooth Low Energy -protokolla ohjaa miljoonien autojen ja kiinteistöjen lukitusjärjestelmiä eri puolilla maailmaa. Lukitus aukeaa automaattisesti kun sen tunnistama laite on riittävän etäisyyden päässä.

Katso myös: Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007

Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007 0:57
Muistatko, miltä vanha iPhone näytti? 

Lue myös:

    Uusimmat