Rannalta löytyi pullo, joka sisälsi ihmisen tuhkaa – karmivan löydön taustalla olikin koskettava syy: "Isä rakasti olla vapaa"

Ruumiinsa voi luovuttaa opetuskäyttöön kuolemansa jälkeen – vainajan kohtaaminen jättää jäljen:"Tietysti siinä on kysymys kuoleman kohtaamisesta" 6:35
Entä, jos antaisit ruumiisi tieteelle kuolemasi jälkeen? Vainajia käytetään opetustoimintaan esimerkiksi Tampereen yliopistossa.

Rannalle Yhdysvalloissa lipunut pulloposti sisälsi viestin ja pienen pussukan. Pussi sisälsi äkillisesti kuolleen Brianin tuhkaa, jonka perhe oli lähettänyt "viimeiselle seikkailulle".

Floridalaispoliisi vastaanotti löytötavarana pullon, jonka sisältö olisi voinut toisenlaisissa olosuhteissa järkyttää. Konstaapeli Paula Pendleton saapui tarkistamaan ilmoitusta, jonka mukaan siviili oli löytänyt rannalta erikoisen pullon.

Pullon sisältä löytyi tuhkaa

Violettikorkkisessa pullossa oli viesti, neljä dollaria rahaa ja pieni pussillinen ihmisen tuhkaa. Pullon viestissä seisoi seuraavaa:

– Tämä pullo sisältää poikani Brianin tuhkat, hän menehtyi yllättäen ja odottamatta maaliskuussa 2019. Hän rakasti vapautta enemmän kuin mitään, joten lähetän hänet yhdelle viimeiselle seikkailulle.

"Isä rakasti olla vapaa"

Pullossa oli viesti myös Brianin Peyton-tyttäreltä.

– Kun isäni kuoli, olin 14-vuotias. Kuolema on ollut kova isku perheellemme ja toistaiseksi tie on ollut rankka. Mutta, kuten isoäitini sanoi, isä rakasti olla vapaa. Joten sitä annamme hänen olla, tyttö kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Pullossa oli lista puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, joihin pullon löytäjä voisi ottaa yhtyettä. Neljää dollaria voisi tarvittaessa käyttää puhelun maksamiseen.

– Kun löydät pullon, ole kiltti, soita tai tekstaa ja kerro siitä minulle, ja laske hänet sitten taas vapauteen, viestissä todettiin.

Brianin pullo jatkoi matkaansa

Poliisivoimissa työskentelevä Paula on itsekin kokenut menetyksiä. Hän menetti aviomiehensä täysin yllättäen vuonna 2018.

Paula pystyikin samaistumaan Brianin perheen tilanteeseen ja päätti auttaa Briania tämän viimeisellä matkalla. Hän otti perheeseen yhteyttä kertoakseen, että oli löytänyt pullon.

Paula kertoi perheelle aikovansa panna pullon tilausaluksen kapteenina toimivan ystävänsä mukaan, jotta Brian voi "jatkaa seikkailuaan" merellä.

– Ja haluan teidän tietävän, että hän pääsi ajelemaan poliisin autossa ennen kuin lipui jälleen pois, Paula kirjoitti perheelle.


Brian tyttären julkaisemassa kuvassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Brian menehtyi vain 39-vuotiaana, ja miehen perhe laski pullon matkaan elokuussa 2018. Paula lähetti sen eteenpäin syyskuussa. Perhe on perustanut Facebook-ryhmän, joka seuraa paitsi Brianin tuhkien, myös hänen tarinansa etenemistä.

Suomessa tuhkat tulee vuoden kuluessa tuhkauksesta joko haudata tai muulla tavoin sijoittaa pysyvästi yhteen paikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat