Rallipomo laukoi tylyä tekstiä suomalaiskuskin suorituksesta – "Ajaa melkein kuin Jari-Matti"

5:35
Tulosruutu paketoi Ruotsin rallin lauantaipäivän tapahtumat.

Ruotsin MM-ralli on sujunut Teemu Suniselta laskusuuntaisesti. Lauantain lopussa erikoiskoeajoissa edelle ennätti WRC-autolla vasta uransa ensimetrejä ajava Takamoto Katsuta.

Lauantain kokonaisajoissa Katsuta oli vain 4,4 sekuntia Sunista hitaampi.

Syystäkin M-Sport Fordin omistaja Malcolm Wilson avasi sanaisen arkkunsa Sunisen suorituksesta. Suomalainen on ajanut brittitiimissä kauden 2017 alusta. WRC-autolla Suninen on osallistunut jo kahdesti aiemmin Ruotsin ralliin, ja viime vuonna hän piti kisan kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen.

– Odotin häneltä enemmän täällä. Voimansiirtorikko Monte Carlossa oli meidän vikamme, mutta täällä en odottanut häneltä tällaista tulosta, Wilson huokaisee.

Wilson ei osannut suoralta kädeltä sanoa syytä suojattinsa vauhdinpuutokseen , mutta hän arveli torstaiaamun testierikoiskokeella tapahtuneen vauhdikkaan pyörähdyksen jättäneen jäljen 26-vuotiaan Sunisen mieleen.

– Ehkä shakedownin tapahtumat vaikuttivat häneen. Ei hän odottanut sellaista tapahtuvan kovavauhtisessa paikassa, ja tämä ralli on todella vauhdikas muutoinkin.

Sen britti pystyi kokemuksellaan kuitenkin näkemään, että Sunisen ajotyyli ei noudattanut nopean ajamisen aakkosia, joihin nykyisillä WRC-autoilla kuuluvat siistit ajolinjat. Wilson näki Sunisen tyylissä yhtäläisyyksiä tiimiä vuosina 2008–2012 palvelleen Jari-Matti Latvalan tapaan pakottaa auto mutkiin rajuin ohjausliikkein.

– Hän ajaa liian aggressiivisesti ja suojelee ehkä sillä tavalla sitä omaa tunnettaan. Mutta selvästi hän ajaa liikaa poikittain ja paiskaa autoa mutkiin. Aina kun menettää peräpään pidon, menettää myös sekunnin kymmenyksen aikaa. Täällä pitäisi ajaa enemmän aliohjaavalla tyylillä. Nyt hän ajaa melkein kuin Jari-Matti. Ei aivan, mutta suunta on sama.

Varmaa on myös se, että Wilsonin odotukset Sunista kohtaan eivät kauden myöhemmässäkään vaiheessa laimene. Jo seuraavassa osakilpailussa Suninen on suurennuslasin alla.

– Meksikossa hänellä on hyvä lähtöpaikka, joten tekosyitä ei ole. Sébastien (Ogier) voitti Meksikon kahdesti autollamme, joka toimii niissä olosuhteissa hyvin. Teemun pitää saavuttaa palkintokorokesijoituksia tällä kaudella, painottaa Wilson.

Suninen starttaa Ruotsin MM-rallin päätöspäivän ainoalle erikoiskokeelle sijalta kahdeksan. Eroa kärkeen on kertynyt yli minuutti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja