Rakenteilla olevalle golfkentälle kipattiin suuri määrä ympäristölle haitallista maa-ainesta Vantaalla – kymmentä ihmistä epäillään ympäristörikoksesta

2:01
Poliisin tietoon tuli vuonna 2019 yli 500 ympäristörikosta.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Vantaan Petikon golfpuiston ympäristörikosepäilyä koskevan esitutkinnan. Poliisin mukaan esitutkinnassa selvinneen perusteella asiassa on syytä epäillä törkeää ympäristön turmelemista vuosina 2015–2018.

Rakennettavalle golfkentälle oli tuolloin vastaanotettu suuri määrä haitta-ainepitoisuuksien sallitut raja-arvot ylittävää, ympäristölle haitallista maa-ainesta ilman ympäristölupaa. 

Yhteensä kymmenen ihmisen epäillään syyllistyneen asiassa rikokseen. Rikosepäilyt kohdistuvat sekä Golfyhtiön että pääurakoitsijayhtiön vastuuhenkilöihin sekä työnjohtoon.

Tutkintapyynnön teki aikoinaan Vantaan kaupunki. Sen mukaan laittomasta läjitystoiminnasta saatiin useiden miljoonien arvosta taloudellista hyötyä.

Maanvuokrasopimuksessa ei epäillä rikosta

Lisäksi Vantaan kaupunki pyysi poliisia selvittämään, oliko Vantaan kaupunkia erehdytetty Golf-keskuksen maa-alueen vuokrasopimuksen yhteydessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Tässä, Vantaan kaupungin ja Golfyhtiön välisessä maanvuokrasopimuksessa, ei ole poliisin mukaan kuitenkaan syytä epäillä rikosta. 

Asiaan liittyvä vuokrasopimus on laadittu Golf-keskuksen rakentamista varten, ja Golf -keskusta on lähdetty rakentamaan alueelle vuokrasopimuksen mukaisesti. Erehdyttämistarkoituksesta ei ole saatu selvitystä.

Vantaan kaupunki vuokrasi Vantaan Golfpuisto Oy:lle maa-alueen Petikosta syksyllä 2014 golfkentän rakentamista varten. Vuokrasopimus purettiin kesällä 2018 vuokrasopimusehtojen rikkomisen vuoksi. Vantaan Golfpuisto Oy meni sittemmin konkurssiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja