Vantaan törkyinen golfkenttäskandaali saa jatkoa: Kaupunki on purkanut Vantaan Golfpuisto Oy:n maanvuokrasopimuksen

1:14

Rakenteilla oleva golfkenttä aiheuttaa harmaita hiuksia Vantaalla: kaupunki teki kesäkuussa tutkintapyynnön poliisille kentän rakennuksesta vastaavan yrityksen toiminnasta, sillä golfkentäksi tarkoitettua aluetta on käytetty maanläjitykseen. Nyt Vantaa on purkanut sopimuksen.

Kaupungin tiedotteen mukaan golfpuistoyhtiö on vuokrasopimuksen vastaisesti vuokrannut osan maa-alueesta aluetta rakentavalle urakoitsijalle, joka on puolestaan käyttänyt aluetta maanläjitykseen.

Kaupunki arvelee, että maanläjityksen taloudelliset hyödyt ovat miljoonia euroja.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee yhtiön toimijoita törkeästä ympäristön turmelemisesta ja törkeästä petoksesta. Poliisin esitutkinta asiasta on kesken.

Vuokrasopimus purettiin tänään vuokrasopimusehtojen rikkomisen vuoksi. Yhtiöllä on myös maksamatta kaupungille vuokria.

1,2 - 1,5 miljoonan kuution verran maamassaa

Vantaan kaupunki vuokrasi Vantaan Golfpuisto Oy:lle maa-alueen Petikosta syksyllä 2014 golfkentän rakentamista varten.

Yhtiölle myönnettiin toimenpidelupa, joka mahdollisti golfkentän rakentamisen vaatimat maansiirtotyöt. Maanvastaanotto- ja läjitystoiminta on ollut merkittävästi laajamittaisempaa kuin mitä sopimus olisi sallinut.

Kaupungin tiedotteen mukaan Vantaa teetti alueelle laserkeilauksen, jonka tulokset saatiin viime viikolla. Laserkeilauksella tutkittiin alueen maankorkeuden muutoksia verrattuna vuoden 2015 tilanteeseen.

Tuloksen mukaan alueella nyt olevan noin 780 000 kuutiota enemmän maa-ainesta. Koska maa-aines painuu ajan kuluessa, tämä tarkoittaa, että alueelle on tuotu viimeisen kolmen vuoden aikana maamassoja noin 1,2–1,5 miljoonan kuution verran.

Määrä on samaa suuruusluokkaa urakoitsijan ilmoittaman määrän kanssa.

Vantaan kaupunki teettää parhaillaan lisätutkimuksia alueella olevan maa-aineksen laadusta. Tutkimustuloksista tiedotetaan niiden valmistuttua loppukesällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja