Kimi Räikkösen kisastarttiin varjoja: Ferrari kehotti tekemään muutoksia, mutta Alfa Romeolla ei kuunneltu

Kimi Räikkösen auton moottoriasetukset pidetään ennallaan, vaikka Alfa Romeo on havainnut tallikaveri Antonio Giovinazzin aika-ajot pilanneessa viassa yhdenmukaisuutta Ferrarin Bahrainissa kokemaan ongelmaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
La: Aika-ajot klo 08.55, ennakkotunnelmat klo 08.00
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur vahvisti Motorsport.comille, että Giovinazzin lauantain vika oli tismalleen sama kuin Charles Leclercin voiton Bahrainissa vieneessä tilanteessa.

Leclercin vauhti alkoi hyytyä yhden sylinterin pudottua pelistä. Tämä johtui Alfa Romeon mukaan elektronisesta asetuksesta.

– Ferrari toimitti meille uuden speksin, mutta meillä ei ollut aikaa asentaa sitä autoon, Vasseur kertoo.

– Meillä oli se vika tänään, ja korjaamme sen huomiseksi (sunnuntain kisaan), mutta säilytämme samat asetukset. Kimin voimayksikköä emme muuta huomiselle, ranskalaispomo jatkaa.

Kimi Räikkönen ei ole törmännyt vastaaviin vikoihin, joten pelko ongelman iskemisestä myös hänen Ferrari-moottorilla toimivaan autoonsa on olemassa. Räikkönen lähtee kisaan 13. lähtöruudusta.

Giovinazzin kohdalla vika esti ajamisen aika-ajoissa.

– Olemme pahoitelleet sitä Antoniolle, se oli sataprosenttisesti meidän syymme. Sanon näin siksi, että Ferrari kehotti meitä vaihtamaan sitä (asetusta). On aina helpompi sanoa jälkeenpäin, että se olisi voinut mennä paremmin, mutta tiesimme myös, että uuden asennuksen tekeminen Kiinaan oli myös riski, Vasseur selvittää.

Giovinazzilla oli moottorin asennuksessa ongelmia myös perjantain harjoituksissa, joista ensimmäinen jäi käytännössä ajamatta.

Lue myös:

    Uusimmat