Antavatko Kimi Räikkösen Alfa Romeon ongelmat osviittaa Ferrarin voimalähteen tilanteesta? – "Ei anna parasta kyytiä"

Käynnissä oleva Kiinan F1-kisaviikonloppu ei ole ollut Kimi Räikkösen edustamalle Alfa Romeolle kovin ruusuinen. Talli on kärsinyt koko viikonlopun ajan erinäisistä teknisistä ongelmista, jotka nostivat päätään myös aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi ei pystynyt osallistumaan aika-ajoihin ollenkaan teknisten ongelmien vuoksi. Myös Räikkönen valitti oman suorituksensa jälkeen tehojen puutetta.

– Kimihän valitteli kisainsinöörilleen aika-ajon toisen osion jälkeen, että ei saanut ihan kaikkea voimaa käyttöön. Jos sieltä on puuttunut suoralle voimaa, se tuo helposti 2-3 kymmenystä lisää kierrosaikaan, Ossi Oikarinen analysoi.

Alfa Romeon moottorivalmistajana toimii Ferrari, jonka vauhti ei aika-ajoissa riittänyt haastamaan vahvaa Mercedes-kaksikkoa. Oikarisen mukaan Alfa Romeon ongelmat voivat johtua Ferrarin voimalähteestä, joka ei välttämättä ole tänä viikonloppuna ollut suorituskyvyltään parhain mahdollinen.

– Ei Ferrarinkaan vauhti ollut tänään niin ylivoimaista, mihin ollaan totuttu. Se vähän osoittaa sitä, että ehkä Ferrarin voimalähde ei anna parasta kyytiä tänä viikonloppuna, joten Alfa Romeoltakaan ei voi odottaa Q3:n aikaa, Oikarinen pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat