Räikkönen vastaa Vettelin kitinään: ”Saman verran vetoapua kuin jokaisella”

Kimi Räikkönen ei usko, että hän sai Italian F1-kisan aika-ajojen paalukierroksellaan Sebastian Vettelin takana ajamisesta enempää imuapua kuin kukaan muukaan edellä ajanut kuljettaja.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Italian GP viikonloppuna

Sunnuntai: Italian GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen ajoi Monzassa keskinopeudeltaan kaikkien aikojen nopeimman F1-autolla tehdyn kierroksen, kun hän tykitti ajan 1.19,119 peräti 263,587 kilometrin keskituntinopeudella.

Heti aika-ajojen jälkeen Sebastian Vettel antoi tiimiradiossa erikoisen lausahduksen, kun hän totesi tiimiradioon ”puhumme tästä jälkeenpäin” kuultuaan tappiostaan Räikköselle.

Kommentin voi olettaa liittyvän Ferrarin ajojärjestykseen. Mercedes laittoi Valtteri Bottaksen radalle ennen Lewis Hamiltonia, mutta Vettelillä ei ollut mahdollisuutta hyötyä Räikkösen auton tuottamasta ilmavirrasta lähdettyään baanalle ennen suomalaista.

Räikkösen mukaan hän ei saanut ratkaisevaa imua Vettelin takana ajamisesta.

– No saman verran varmaan kuin jokainen meistä sai. Siinä taisi olla ensin Valtteri ja sitten Hamilton, Vettel ja minä. Aika samahan se sitten on, kunhan on yksi auto, Räikkönen sanoo C Moren haastattelussa.

– Jos ei ole yhtään autoa, niin se tekee ison eron, mutta yksikin auto auttaa riittävästi. Vaikea sanoa. Kaikilla on tietenkin omat mielipiteet asiaan, hän tokaisee.

Ennätysvauhdista huolimatta Räikkönen ei lähtenyt julistamaan kotiyleisön edessä tehtyä superkierrosta täydelliseksi.

– Ei kai ne ikinä mitään täydellisiä ole. Ainahan siinä jotain on, mitä voi parantaa, mutta oli hyvä, että auto on toiminut koko viikonlopun eikä ole muutettu oikeastaan mitään.

– Totta kai tiedettiin, että kolmen välillä tulee olemaan tiukkaa. Kuka nyt ikinä saakaan parhaan kierroksen, on kärjessä. Ihan tyytyväinen, Räikkönen vastaa.


Lue myös:

    Uusimmat