Raikkaat lakanat kotiin tai lahjaksi

Kesän tehdessä tuloaan moni kaipaa raikasta ilmettä kotiinsa. Makuuhuoneen ilme piristyy varmasti uusilla pussilakanoilla ja tyynyliinoilla. Lakanahankinnoissa kannattaa myös muistaa tulevat kesävierailut ja -vierailijat.

Kukkakuviot ja keltainen väri ovat vuodevaatteiden ehdottomia kesähittejä vuodesta toiseen. Ylinnä Marimekon kesän raikkaat Seven Flowers -lakanat. Eikö vain tulekin juhannus mieleen? Kotiin ja mökille sopivan malliston on suunnitellut Fujiwo Ishimoto. Mallia saa myös pelkästään sinisin kukin valkoisella pohjalla.

Norsuja ja kirahveja, vai laamojako lievät? Lasten ja useimpien aikuistenkin makuun ovat nämä, niin ikään Marimekon mallistosta kuvatut lakanat. Yönsininen ja turkoosi täydentävät väreinä hyvin toisiaan. Eläinaiheiset Yume-vuodevaatteet on suunnitellut Katsuji Wakisaka.

Lapsille ikiomat

Mieluisat lakanat voivat jopa helpottaa pienten lasten nukkumaanmenoa. Moni voi muistaa vielä aikuisenakin, millaisissa lakanoissa tuli pienenä nukahdettua. Lasten ikioma mallisto on Jaana Reinikaisen Finlaysonille suunnittelema HipHop. Viime vuonna markkinoille tulivat HipHop-kuoseina kirkas puna-kelta-sininen ja pehmeä sini-vihreä. Tämän kevään uusi väritys on pinkin, roosan ja lilan sävyisenä.

Tulevia kesämatkoja varten kannattaa panna lakanan osto korvan taakse: ehkäpä vieraspaikassa voisi isännille jättää muistoksi kauniit lakanat? Mikäli reissaat omien lakanoiden kera, on perillä hauska levittää vierasvuoteeseen tai siskonpetiin ikiomat, itsevalitut reissulakanat.

Lakanapaketti kelpaa lahjaksi tärkeissäkin juhlissa - vaikka hääparille tai vastavalmistuneelle.

(LN/MTV3) Kuvat: Marimekko, Finlayson

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja