Raikasta pyyhkeet ja vaatteet – näin pääset eroon ummehtuneesta hajusta!

Kaipaavatko ummehtuneen tuoksuiset pyyhkeet ja vaatteet raikastusta? Lue vinkit!

Monessa tuoksuihin liittyvissä mielipiteissä on kyse vain henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Toiset tykkäävät laventelista, toiset ruusun tuoksusta. Harva kuitenkaan nauttii pyyhkeisiin tai vaatteisiin pesiytyneestä ummehtuneesta hajusta.

Lue kolme vinkkiä, joiden avulla karkotat epämiellyttävät hajut!

Pika-apu: Etikkaniksi

Väkiviinaetikka on keittiösi jokerituote, mitä tulee siivoukseen – sehän sopii melkein mihin vain. Ei ehkä siis tule yllätyksenä, että etikka auttaa tähänkin vaivaan. Jos sinun pitää pukea vaatekappale yllesi vuorokauden sisään, mutta se tuoksahtaa epämiellyttävältä, ota etikka nopeaksi pika-avuksi. Kasta vaate lämpimään veteen ja lisää vajaa 5 desilitraa väkiviinaetikkaa. Anna hautua ainakin kahdeksan tuntia – yön yli esimerkiksi. Pese vaate sitten käsin ja anna ilmakuivua täydellisesti ennen kuin puet sen yllesi.

Ei pesua? Kokeile pakastinta

Joskus vaatteet on tehty kankaista, joiden ei soisi kastuvan. Tällöin pakastimesta voi olla apua. Laita ummehtuneelta haisevat hatut, huivit ja villapaidat suuriin, muovisiin sulkupusseihin ja laita pakastimeen. Pidä vaatteita pakastimessa ainakin kaksi kokonaista päivää. Ota kahden päivän jälkeen pussit pois pakastimesta. Kun vaatteet ovat lämmenneet, hajunkin pitäisi olla tiessään.

Kiehautustaktiikka pyyhkeille

Jos hajuongelmasi koskee pyyhkeitä, kattilallinen kiehuvaa vettä saattaa auttaa. Älä kuitenkaan kokeile tätä tapaa muille kankaille, sillä ne saattavat mennä pilalle.

Jotta pääsisit eroon pyyhkeiden ummehtuneesta hajusta, kiehauta niin paljon vettä, että se riittää peittämään pyyhkeet. Laita pyyhkeet kylpyammeeseen tai lavuaariin ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna olla noin kymmenen minuuttia ja purista sitten pyyhkeistä kuuma vesi pois. Huuhtele pyyhkeet muutaman kerran kylmällä vedellä. Jos ummehtuneen hajun huomaa edelleen, pese pyyhkeet vielä pesukoneessa.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat