Mainos

Raamisopu lähenee – kuljetusalan ja sataman neuvottelut edistyvät

Neuvottelut työmarkkinaratkaisun aikaansaamiseksi etenevät vauhdilla. Sopimuksesta puuttuvien satama- ja kuljetusalan neuvotteluissa on nyt illan aikana edistytty.

Ahtaajien palkkasopimuksen tekstiasioista on jo päästy sopuun, ja nyt neuvotellaan loppuun myös kuljetusalan tekstit. Sen jälkeen päästään käsittelemään palkankorotuksia.

– Mikäli myös kuljetusalan tekstiasioista päästään sopuun, sen jälkeen ollaan jo aika lähellä ratkaisua, kertoo MTV3:n toimittaja Raimo Pitkänen.

Pitkänen arvioi, että neuvottelut jatkuvat pitkälle yötä kohden.

Kauppa pääsi sopimukseen

Työntekijämäärältään suurin auki ollut ala eli kauppa pääsi aiemmin tänään neuvottelutulokseen. Sitä ennen iltapäivällä sopimukseen ovat pääsivät muun muassa paperiteollisuus, elintarviketeollisuus, kemianteollisuus, vakuutusala ja yliopistot.

Myös koko julkinen sektori on raamissa mukana Tehyn liityttyä mukaan. Kuntatyönantaja ja Tehy hyväksyivät iltapäivällä valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen.

Autoliikenteen ja satamien neuvottelut venyvät yli asetetun takarajan. Raamisopimukseen mukaan haluavien alojen olisi pitänyt olla selvillä kello 16:een mennessä.

Mahdollista on, että autoliikenteen ja satamien neuvottelut jatkuvat pitkäänkin. Keskusjärjestöt tekevät päätökset raamiratkaisun kohtalosta huomenna puoliltapäivin.

Myöhemmin iltapäivällä tilannetta selvitetään hallitukselle. Se on luvannut tukea laajaa työmarkinaratkaisua omilla tukitoimillaan.

Tänään selvisi, että raamisopimuksen ulkopuolelle jää noin 11 000 graafisen teollisuuden työntekijää.

Katainen tyytyväinen tilanteeseen

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) on tyytyväinen raamisopimuksen tilanteeseen.

Henki on Kataisen mielestä kehittynyt hyvään suuntaan. Hän kiitteli, että raamiratkaisua arvostetaan. Arvo ei ole pelkästään sisällössä vaan myös siinä, että sopimus saadaan ylipäänsä aikaan.

Työmarkkinajärjestöt kokoontuvat tarkastelemaan tilannetta huomenna kello 15. Sen jälkeen ne informoivat hallitusta.

Katso Raimo Pitkäsen raportti (Kymmenen uutiset 24.11.2011)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 24.11.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.