Raakel Lignell: Luulin farkkuaikojen olevan ohi

Elämäntaparemontin tehnyt Raakel Lignell ehti jo luulla, ettei saisi enää ikinä pukeutua farkkuihin ja korkokenkiin.

Viisikymmentä kiloa laihtunut Raakel on tehnyt mittavan muutoksen elämässään. Entisestä tunnesyöjästä on tullut urheilullinen nainen, joka panostaa hyvinvointiinsa. Raakelille kilojen sulaminen ei ole kuitenkaan ollut pääasia projektissa, vaan mieluisa sivutuote ja "bonusraita", kuten hän asian ilmaisee.

– Halusin paremman kunnon ja olon. En tavoitellut niinkään sitä, että täytyy laihtua tai mahtua tietyn kokoisiin farkkuihin. Laihdutettu kilomäärä on vähiten mielenkiintoinen juttu, vaikka olen onnellinen, että se on poissa, Raakel kertoo MTV3.fille.

Itsensä näkeminen realistisesti ei aina ole aivan yksinkertaista. Kulttuurin parissa työskentelevä Raakel väittää kuitenkin näkevänsä peilistä saman naisen, jonka muutkin näkevät.

– Kun painoa oli pudonnut noin kolmekymmentä kiloa, en tajunnut, että minulle mahtuvat normaalikokoiset vaatteet. Sovitin normaalimalliston farkkuja ja kun ne oikeasti mahtuivat päälle, niin se oli sellainen hetki, että täh, oikeastiko, Raakel nauraa.

Viiden lapsen äiti ehti jo uskoa, että farkkuajat ovat häneltä jo lopullisesti ohi. Toinen haaveilun kohde oli korkokengät. Hoikistumisen myötä pukeutumishaaveet on toteutettu ja nyt Raakelin vaatekaapista löytyy kauan kaivattuja asioita.

– On hienoa, kun kaupasta pystyy ostamaan mitä tahansa, eikä vaan sitä, mikä mahtuu päälle. En ole mielestäni ennenkään uppoutunut säkkiin, mutta kaipasin farkkuja ja kadehdin korkkarielämää. Ajattelin, etteivät minihame, korkokengät ja vyö tai tiukat farkut kuulu enää minulle. Nyt ne ovat taas repertuaarissa nuoruusvuosien jälkeen, Raakel iloitsee.

Tällä hetkellä tuoreen kirjailijan suurin haaste arjessa on omaan itseensä ja kehoonsa tutustuminen, sekä tasapainon löytyminen esimerkisi treenien määrään ja laatuun. Raakel kertoo olevansa koukussa ryhmäliikuntatunteihin, joissa syke nousee korkealle.

– Peruskuntotreeni on vähän hunningolla. Kaikki sanovat, että pitäisi käydä kuntosalilla, koska se on paras kiinteyttäjä. En ole jaksanut miettiä, että mitä kannattaisi tehdä, vaan olen mennyt into piukeana, kun liikunta on niin kivaa, Raakel sanoo.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat