Hämmentävä väite Vladimir Putinista nousi jälleen esiin – amerikkalaismiljardööri ärjyi: "Anna se v***n sormus takaisin"

NFL-seura New England Patriotsin omistaja Robert Kraft latasi tiukan vaatimuksen Vladimir Putinin suuntaan Netflixin näyttämässä roast-ohjelmassa sunnuntaina. Putinin on väitetty anastaneen yhden Kraftin arvokkaista NFL-mestaruussormuksista vuonna 2005.

Vladimir Putin, jos katsot tätä, anna se minun vitun sormukseni takaisin, amerikkalaispohatta Robert Kraft ärjyi Netflixin sunnuntaina näyttämässä roast-ohjelmassa, joka oli rakennettu NFL-suuruus Tom Bradyn ympärille.

Video Kraftin, 82, purkauksesta on levinnyt sosiaalisessa mediassa.

Kraftin jyrkkä julistus huumoriohjelmassa on peruja vuonna 2005 tapahtuneesta kohtaamisesta Putinin kanssa. Menestysseura New England Patriotsin omistajana tunnettu miljardööri oli esitellyt Putinille mestaruussormustaan Pietarissa.

Kraft vieraili Venäjällä useiden korkean profiilin yritysjohtajien, kuten mediamoguli Rupert Murdochin, kanssa Venäjän ja Yhdysvaltojen välisen kaupan kiihdyttämiseksi.

– Putin ihaili sormuksen kokoa ja sen 124:ää timanttia. "Voisin tappaa jonkun tällä sormuksella", hän sanoi, pujautti sen sormeensa ja puristi kätensä nyrkkiin, kirjailija Jeff Benedict selostaa vuonna 2020 julkaistussa kirjassaan The Dynasty.

Benedictin mukaan Putin olisi sujauttanut sormuksen taskuunsa ja lähtenyt tapaamisesta pikaisesti turvamiesten ympäröimänä.

– Hämmentyneenä Kraft katsoi (pankkiiri Sanford) Weilliä ja tämä pyöritti päätään sivulta toiselle elehtiäkseen, ettei Kraft sanoisi mitään. Mutta Putin oli varastamassa hänen sormustaan. Kraft ei voinut uskoa sitä.

Kirjan mukaan Venäjän valtiojohto piti sormusta sille annettuna lahjana, kun asiasta nousi jälkiselvittelyjä. Myöhemmin Kraftille olisi puolestaan ilmaistu Valkoisesta talosta, että Kraftin olisi suotavaa julkisesti todeta sormuksen olleen lahja. Näin Kraft myös tiedotteen välityksellä teki, eikä hän ollut sen jälkeen ennen tätä kommentoinut asiaa julkisesti.

Elintarvikealalla valtavan omaisuuden luoneen Kraftin sormusta on kerrottu säilytettävän Kremlissä.

Kraft on voittanut NFL:n mestaruuden kuudesti Patriotsin omistajana.

Lue myös:

    Uusimmat