50 kiloa laihtunut Raakel Lignell: Työstin surua kuntoilulla

Hurjasti laihduttanut Raakel Lignell myöntää, että hänellä oli kuntoiluhuuman keskellä vaaraa myös ylikunnosta.

Keväällä 2012 kohistiin siitä, kuinka Raakel Lignell laihtui puolessatoista vuodessa noin 50 kiloa. Raakel tukeutui laihdutusprosessissaan vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sekä hurjaan määrään liikuntaa. Uudessa kirjassaan Raxun remppa Raakel kannustaa muitakin lähtemään mukaan elämänmuutokseen.

– Toivottavasti monet löytävät avullani vinkkejä arkea helpottamaan, kirjan vastaanotto kyllä jännittää, Raakel kertoo.

Raakelin elämämuutos ja hurja painonpudotus on ollut useaan otteeseen otsikoissa. Niinpä erilaiset ihmiset ovatkin rohkaistuneet kysymään häneltä neuvoja.

– Olen ollut valtavan liikuttunut kaikesta kannustuksesta ja siitä, että olen saanut olla esikuvana. Olen kuullut uskomattomia tarinoita siitä, miten olen tsempannut muita tarinallani. Rohkaisen ihmisiä hyppäämään uuteen, vaikka muutos pelottaakin. Haastakaa itseänne.

Millaisella mielellä Raakel katsoo nyt taaksepäin, muistelee oloaan ennen kuntoremonttia?

– En onneksi joka hetki muista menneitä aikoja, vaikka välillä muistan raskaan olon ja taakan. Tietynlainen elämän raskaus on nyt poissa. Tietenkin ihminen on edelleen sama, vaikka vaaka näyttäisi mitä, mutta vire on erilainen. Olisinpa aiemmin tajunnut lähteä mukaan muutokseen.

”Treenasin niin kovasti, että nälkä hävisi”

Lignell on tietoinen siitä, että yhtäkkinen innostuminen kuntoilusta saattaa helposti mennä yli. Raakel myöntääkin ylikunnon olleen lähellä viime keväänä.

– Keväällä piti jarrutella, ei nyt sentään ylikuntoa ollut, mutta aavistus vaarasta oli ilmassa. Treenasin vain enemmän ja enemmän niin kovasti, että nälkäkin hävisi. Lopulta salilla minua ohjannut henkilö huomautti asiasta ja huomasin itsekin omasta olostani, että tilanne ei ollut hyvä. Onneksi kesämökkikausi sitten katkaisi ryhmäliikuntavimman.

Raakel kertoo kuntoiluinnon lisäksi kovaan treenaamiseen vaikuttaneen elämän surulliset tapahtumat.

– Työstin silloin suruani, sillä isäni menehtyi. Huomasin hukuttavani surun, ahdistuksen ja ikävän kuntoiluun.

Innokkaasti edelleen kuntoileva Lignell vakuuttaa, että nyt hän osaa kuunnella kehoaan ja tuntemuksiaan paremmin. Edelleen urheilu auttaa erilaisissa elämänvaiheissa. Tällä hetkellä kuntoilu tuo hyvää vastapainoa, kun ajatukset lapsien pesästä karkaamisesta ahdistavat. Perhe on elänyt mukana Raakelin muutoksessa.

– Nuoriso on hyvin palauttanut välillä maan pinnalle välittävällä kuittailullaan ja naureskelullaan. Toki he ovat olleet kannustavia ja iloisia siitä, että äiti on löytänyt oman juttunsa.

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat