Mainos

Raadellun Rico-koiran kuolemasta sittenkin rikosepäily

Poliisin mukaan viime marraskuussa kuolleen Rico-koiran omistajaa epäillään eläinsuojelurikoksesta.

Amstaffi-uros kuoli Parkanossa toisen koiran raatelemana vain muutama päivä sen jälkeen, kun se oli annettu uuteen kotiin 19-vuotiaalle miehelle. Poliisi alkoi tutkia koiran kuolemaa joulukuussa, kun koiran entinen omistaja ja kasvattaja ilmoittivat epäilevänsä koiran kuolemaan liittyvän muutakin, kuin mitä 19-vuotias oli heille kertonut.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira antoi raporttinsa Ricon ruumiinavauksesta tammikuussa. Poliisin mukaan raportin tiedot antavat aihetta epäillä omistajan syyllistyneen eläinsuojelurikokseen. Mies on omistanut useita koiria.

- Ei ole kysymys siitä, että olisi ollut mitään järjestettyä koiratappelua. Kahden uroskoiran on vain onnistunut päästä samaan tilaan, jolloin on syntynyt tappelu, sanoo komisario Erkki Walinen Pirkanmaan poliisista.

19-vuotias kiistää edelleen

Epäilty kiistää syyllistyneensä rikokseen. Aiemmin hän on kertonut poliisille kyseessä olleen puhdas vahinko: eri huoneisiin jätetyt kaksi koiraa saivat niitä erottaneen oven auki.

Poliisi ei kerro tarkemmin, mitkä koiran ruumiista löytyneet jäljet antoivat aihetta rikosepäilyyn. Mitään uutta ja yllättävää raportista ei Walisen mukaan ilmene. Poliisitutkinnassa on lähinnä kyse siitä, onko 19-vuotias lyönyt laimin velvollisuutensa huolehtia koiristaan.

Miestä epäillään lisäksi vahingonteosta. Miehen vuokraaman asunnon sisätilat olivat tuhoutuneet talon omistajan mukaan käyttökelvottomiksi lyhyen vuokrajakson aikana.

Jutun poliisitutkinta valmistunee tämän kuun puolella, jonka jälkeen juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.