Pystyykö siirtomarkkinoilla hurjastellut Chelsea haastamaan Valioliiga-jätit? Tuore tähtikatras tuo mehukkaan lisämausteen mestaruustaistoon – "Se on virkistävää"

Chelsea on ollut äärimmäisen aktiivinen siirtomarkkinoilla tänä kesänä. Yltääkö lukuisia tähtihankintoja tehnyt Chelsea jo haastamaan Valioliiga-jätit Manchester Cityn ja Liverpoolin?

Viime kaudella Valioliigan neljänneksi sijoittunut Chelsea on pistänyt tänä kesänä kaiken likoon lauantaina alkavaa kautta ajatellen. Seura on vahvistanut rivejään jo useammalla tähtiluokan hankinnalla.

Chelsea on haalinut riveihinsä Hakim Ziyechin Ajaxista, maalitykki Timo Wernerin Red Bull Leipzigistä, Thiago Silvan PSG:stä, Ben Chilwellin Leicesteristä ja Kai Havertzin Bayer Leverkusenista. Rahaa paloi yhteensä yli 200 miljoonan euron edestä, mutta vahvistukset ovat hurjia.

24-vuotias Werner on ollut jo useamman kauden ajan Bundesliigan parhaita maalintekijöitä. Saksan maajoukkueessakin avainroolissa viilettänyt Werner takoi päättyneellä kaudella 28 täysosumaa. Mestarien liigassakin osumia syntyi neljä kappaletta.

Werner tuo Chelseaan maailmanluokan hyökkäysvoimaa kokeneen Olivier Giroudin ja nuoren Tammy Abrahamin rinnalle. Chelsean ykköshyökkääjänä kauteen lähtevä Werner on vahva ehdokas Valioliigan maalipörssin voittajaksi, jos mies vain sopeutuu hyvin Englantiin.

Vahvistusta, taitoa ja erilaisia variaatioita Chelsean hyökkäykseen tuovat myös Ziyech ja Havertz. Viime kausina Ajaxin kokoonpanossa upeasti esiintynyt Ziyech on juonikas pelaaja, joka pystyy taidoillaan luomaan maalipaikkoja niin itselleen kuin joukkuetovereillekin.

21-vuotias Kai Havertz on yksi kesän mielenkiintoisimmista hankinnoista. Taitava Havertz tuo Chelsean hyökkäykseen monipuolisuutta, sillä hän pystyy pelaamaan useammalla hyökkäyspään pelipaikalla. Kahden viime kauden aikana Havertz on iskenyt yhteensä 29 osumaa Bundesliigassa.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard odottaa innolla Havertzin kanssa työskentelemistä.

– Meidän täytyy ymmärtää, että hän on fantastinen nuori lahjakkuus, mutta meidän täytyy antaa hänelle aikaa sopeutua. On virkistävää toimia valmentajana, kun sinulla on pelaaja, joka voi pelata eri pelipaikoilla ja on itsekin halukas pelaamaan eri paikoilla, Lampard kuvailee tähtihankintaansa, seuran verkkosivuilla.

Chelsea ei keskittynyt hankinnoissaan vain hyökkäykseen, vaan vahvistuksia haalittiin myös takalinjoille. Laitapuolustaja Chilwellin lisäksi Chelsea-paidan alkavalla kaudella pukee kokenut tähtitoppari Thiago Silva.

35-vuotias Silva tuo nuorekkaaseen joukkueeseen rutkasti arvokasta kokemusta ja johtajuutta. Silva on pelannut jo vuosikausia maailman korkeimmalla huipulla. Vaikka ikää on tullut, on Silva yhä huippuluokan puolustaja.

Haastaako Chelsea Valioliiga-jätit?

Viime kausina mestaruuksista keskenään taistelleet Manchester City ja Liverpool lähtevät tälläkin kaudella suurimpina ennakkosuosikkeina mestaruustaistoon. Chelsea on kuitenkin hankintojensa avulla ujuttamassa jalkaansa mestaruustaiston oven väliin oikein urakalla.

Manchester City on vahvistanut rivejään maltillisesti. Valencian Ferran Torres ja Bournemouthin Nathan Ake tuovat lisää leveyttä jo ennestään vahvan joukkueen riveihin. Josep Guardiolan pelisapluuna on joukkueelle selvä, ja päättyneen kauden pettymykset jättivät varmasti suurta nälkää.

Liverpool on puolestaan ollut siirtomarkkinoilla erittäin rauhallinen. Seura on haalinut riveihinsä vain Konstantinos Tsimikasin Olympiakosista. Liverpool-luotsi Jürgen Klopp painottaa, ettei seuran filosofiaan kuulu rahan törsääminen. Varsinkaan nykyisessä maailmantilanteessa.

– Elämme maailmassa, jossa on paljon epävarmuutta tällä hetkellä. Joillekin seuroille ei ole yhtä tärkeää, kuinka epävarma tulevaisuus on. Noiden seurojen omistajina toimivat maat ja oligarkit. Se on totuus. Me olemme erilainen seura, Klopp sanoo Reutersille.

– Me pääsimme Mestarien liigan finaaliin kaksi vuotta sitten, me voitimme sen viime vuonna ja tulimme Valioliigan mestareiksi viime kaudella olemalla sellainen seura, joka me olemme, Klopp jatkaa.

Vaikka Liverpool ei olekaan törsännyt rahojaan, on hallitseva Valioliigan mestari yhä suuri ennakkosuosikki lauantaina alkavan kauden voittajaksi. Klopp tiedostaa, että Chelsea voi olla vahva vastus mestaruustaistossa, mutta kesän hankinnoissa piilee myös suuri uhka.

– He ovat hankkineet paljon pelaajia. Se voi olla etu, mutta se tarkoittaa sitä, että heidän on yhtenäistyttävä melko nopeasti. Et voi tuoda 11 parasta pelaajaa ja toivoa viikkoa myöhemmin, että he pelaavat parasta jalkapalloa ikinä. Kyse on yhdessä työskentelemisestä, mikä lähtee harjoituskentältä, Klopp summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja