Pyöräilijän halvaannuttanut kuski aiheutti ystävänsä kuoleman kolarissa kolme vuotta aiemmin

Polkupyöräilijään viime vuoden lopulla törmännyt 24-vuotias mies aiheutti ystävänsä kuoleman autokolarissa toukokuussa 2013.

Tuoreempi tapaus sattui Vantaan Tammirinteessä lokakuussa 2016. 24-vuotias kuski tuli kärkikolmion takaa liian lujaa T-risteykseen ja törmäsi pyörätietä ajaneeseen pyöräilijään, joka halvaantui rintakehästä alaspäin. Hänet tuomittiin nyt kesäkuussa kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Toukokuussa 2013 tuolloin 20-vuotias mies oli liikkeellä autolla aamuseitsemän-kahdeksan aikaan ystävänsä kanssa Koivukylässä. Ravintolaillan jälkeen veressä oli 1,6 promillea ja jäämiä rauhoittavista lääkkeistä.

Silminnäkijät kertoivat hurjasta ajosta jo ennen onnettomuutta.

Kuljettaja ajoi tietyömaa-alueella 30 km/h -rajoituksen kohdalla noin 100 km/h.

24-vuotias menetti auton hallinnan ja törmäsi sillan kaiteeseen. Auton oikea puoli romuttui ja pelkääjän paikalla istunut ystävä kuoli. Kuljettaja selvisi suuremmitta vammoitta.

24-vuotias kertoi oikeudessa, että viimeinen muistikuva oli ravintola Pormestarista ja sen jälkeen Peijaksen sairaalasta. Asunnolla ollut ystävä kertoi, että miehet olivat lähteneet hakemaan tupakkaa.

24-vuotias tuomittiin jutussa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta, ajo-oikeudetta ajosta ja huumausaineen käyttörikoksesta 1 v 11 kk ehdottomaan vankeuteen.

Aiemmat tuomiot

Vuonna 2011 hänet oli tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta. 2013 hän sai yhdyskuntapalvelua pahoinpitelystä ja sitten 2014 kuolonkolarista tuli 1 v 11 kk ehdottomana.

24-vuotias vapautui vankilasta maaliskuussa 2015 ja lokakuussa 2016 hän törmäsi pyöräilijään. Tästä seurauksena oli siis kolmen kuukauden vankeustuomio.

Lue myös:

    Uusimmat