Mainos

Pyöräilijän halvaannuttanut kuski aiheutti ystävänsä kuoleman kolarissa kolme vuotta aiemmin

Polkupyöräilijään viime vuoden lopulla törmännyt 24-vuotias mies aiheutti ystävänsä kuoleman autokolarissa toukokuussa 2013.

Tuoreempi tapaus sattui Vantaan Tammirinteessä lokakuussa 2016. 24-vuotias kuski tuli kärkikolmion takaa liian lujaa T-risteykseen ja törmäsi pyörätietä ajaneeseen pyöräilijään, joka halvaantui rintakehästä alaspäin. Hänet tuomittiin nyt kesäkuussa kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen.

Toukokuussa 2013 tuolloin 20-vuotias mies oli liikkeellä autolla aamuseitsemän-kahdeksan aikaan ystävänsä kanssa Koivukylässä. Ravintolaillan jälkeen veressä oli 1,6 promillea ja jäämiä rauhoittavista lääkkeistä.

Silminnäkijät kertoivat hurjasta ajosta jo ennen onnettomuutta.

Kuljettaja ajoi tietyömaa-alueella 30 km/h -rajoituksen kohdalla noin 100 km/h.

24-vuotias menetti auton hallinnan ja törmäsi sillan kaiteeseen. Auton oikea puoli romuttui ja pelkääjän paikalla istunut ystävä kuoli. Kuljettaja selvisi suuremmitta vammoitta.

24-vuotias kertoi oikeudessa, että viimeinen muistikuva oli ravintola Pormestarista ja sen jälkeen Peijaksen sairaalasta. Asunnolla ollut ystävä kertoi, että miehet olivat lähteneet hakemaan tupakkaa.

24-vuotias tuomittiin jutussa törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenteen vaarantamisesta, ajo-oikeudetta ajosta ja huumausaineen käyttörikoksesta 1 v 11 kk ehdottomaan vankeuteen.

Aiemmat tuomiot

Vuonna 2011 hänet oli tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä rattijuopumuksesta. 2013 hän sai yhdyskuntapalvelua pahoinpitelystä ja sitten 2014 kuolonkolarista tuli 1 v 11 kk ehdottomana.

24-vuotias vapautui vankilasta maaliskuussa 2015 ja lokakuussa 2016 hän törmäsi pyöräilijään. Tästä seurauksena oli siis kolmen kuukauden vankeustuomio.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.