Pyhimykseltä järkyttävä paljastus Suomen musiikkipiireistä: "Henkilö, kenet minä tiedän nimeltä, on raiskannut tämän toisen henkilön"

Pyhimys keskustelee Maria Veitolan kanssa musiikkialasta Suomessa ja tekee järkyttävän paljastuksen.

Muusikko Pyhimys eli Mikko Kuoppala kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa järkyttävää tietoa Suomen musiikkipiireistä. Toimittaja Maria Veitola kysyy Kuoppalalta, että mikä häntä ahdistaa tai huolettaa eniten, kun hän tietää ja tuntee miesten maailman ja äijäkerhot Suomen musiikkiskenessä. Kuoppala kertoo olevansa ahdistunut ja huolissaan siitä, millaista kohtelua naiset voivat saada alalla.

– Ei sitä edes tajua, että minkälaisiin asioihin he törmäävät sieltä vaikka miesartistien puolelta, Kuoppala toteaa.

– Kaikkea vähättelystä raiskauksiin. Sellaisia asioita, että tämä henkilö, kenet minä tiedän nimeltä, on raiskannut tämän toisen henkilön, jonka tiedän, Kuoppala jatkaa.

Muusikko tarkentaa, että tapauksessa, johon hän viittaa, miespuolinen henkilö on raiskannut naispuolisen henkilön.

– En olisi ikinä uskonut. Ja sitten vaan tajuaa sen, että se, että ei olisi ikinä uskonut, on osa sitä ongelmaa. Se, että joku pystyy elämään itsensä kanssa ja näyttämään naamaansa sellaisen jälkeen, tuntuu ihan sairaalta, Pyhimys toteaa.

Muusikko jatkaa vielä kertoen, että kyse ei ole ainoastaan yksittäisestä tapauksesta.

– Ei ole yksi tapaus, vaan useita, hän toteaa.

Veitola kysyy Kuoppalalta suoraan, että millaisia seurauksia tapahtuneesta on koitunut. Kuoppalan vastaus on pysäyttävä.

– Ei mitään, koska niistä ei ole puhuttu. Minusta tuntuu, että jos kysyisin suoraan, että miksi et ole puhunut tästä, niin se tuntuisi vähän sellaiselta jopa vähän syyllistävältä, hän viittaa tapauksen uhriin.

– En tiedä, olenko tarpeeksi nostamaan sen asian esille, Pyhimys huokaa.

Kuoppala on uskonut, että asian nostaminen esille voisi jopa pahentaa tilannetta.

– Ehkä ajattelen, että se voisi vaan pahentaa sekä minun että sen uhrin tilannetta, hän toteaa.

– Jos ajattelen omia tyttäriäni, niin heti on sellainen, että en suosittele alaa, vaikka en usko, että se on alasta kiinni, vaan että missä vaan voi kohdata sellaista, Kuoppala kertoo.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin klo 21. Yökylässä Maria Veitola - jaksot löytyvät viikkoa annen C Moresta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja