Pyhimys avoimena kokaiinin käytöstä Suomen musiikkipiirien juhlissa – huume aiheuttaa vessajonoja: "Saattaa olla vaikea päästä koppiin"

Pyhimys pohtii taitelijoiden päihteiden käyttöä uutuusohjelmassa 8:13
MTV3:n Studio-ohjelmassa keskusteltiin päihteiden käytöstä. Rap-artisti Pyhimys avaa ohjelmassa myös omaa suhdettaan alkoholiin.

Rap-artisti Pyhimyksen mukaan kokaiini ei ole vieras aine suomalaisissa musiikkipiireissä. MTV3:n uutuusohjelmassa muusikko kertoi avoimesti taitelijoiden päihteiden käytöstä.

Pyhimyksenä tunnettu rap-artisti Mikko Kuoppala pureutui Kirsi Alm-Siiran ja Nina Rahkolan isännöimässä Studio-ohjelmassa luovuuden ja päihteiden väliseen suhteeseen. Kuoppala uskoo, että päihteillä on ollut osuutensa tiettyjen taideteosten syntyyn.

– Uskon, että meillä ei olisi kaikkia niitä teoksia, mitä maailman historiassa on, ilman mahdollisuutta muuttaa tajuntaa.

– Ei sitä silti tule romantisoida tai ajatella, että sillä tavalla syntyisi parempaa taidetta, Pyhimys pohtii.

Paineet ajavat pullon luo

Esiintyvät taitelijat eivät aina nouse lavalle ilman paineita ja jännittämistä. Alkoholilla saatetaan usein lievittää esiintymisestä aiheutuvaa ramppikuumetta. 

Pyhimys ei itse koe olevansa perinteinen esiintyjätyyppi. Hän kertoo, että on käyttänyt alkoholia esiintyessään muun muassa lieventämään häpeän tunnetta ja auttamaan vapautumisessa.

Miehen mukaan myös eliittihuumeeksi tituleerattuun kokaiiniin törmää musiikkipiireissä ja tämä aiheuttaa muun muassa pidentyneitä vessajonoja silloin, kun juhlitaan. 

– Saattaa olla gaalailloissakin vaikea päästä sinne koppiin, Pyhimys konkretisoi aineen käyttöä.

Studio tiistaisin klo 21 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat