Puutavararekka ja juna törmäsivät lastausalueella Kuopiossa – VR:n työntekijä jäi auton renkaiden väliin ja kuoli

Yksi ihminen on kuollut onnettomuudessa Kuopion Kurkimäessä. Onnettomuus tapahtui puutavaran kuormausalueella, tiedottaa pelastuslaitos.

Tyhjän tavarajunan siirtoa junan kyydissä ohjaamassa ollut ratapihatyöntekijä kuoli, kun puutavaraa tuomassa ollut raskas ajoneuvo ajoi junan eteen kiskoille ja juna törmäsi puutavara-autoon.

Törmäyksen voimasta ratapihatyöntekijänä ollut keski-ikäinen mies jäi puutavara-auton renkaiden väliin.

VR vahvistaa, että onnettomuudessa menehtynyt oli VR:n työntekijä. 

– Puutavara-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta, komisario Elina Katajamäki Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Päivystävän palomestarin Antti Korhosen mukaan rekan kyydissä ei onnettomuushetkellä ollut puutavaraa ja molempien kulkuneuvojen vauhdit olivat maltillisia.

Älä kuole tasoristeyksessä – muista nämä asiat 1:04
Videolla Liikenneturvan vinkit tasoristeyksen lähestymiseen ja siinä toimimiseen.

Junaliikenne korvataan bussein Suonenjoen ja Kuopion välillä 

Fintraffic Rataliikennekeskus kertoi kello 19.37 tiedotteessaan, että tasoristeysonnettomuuden tutkinta on päättynyt ja junaliikenne rataosalla jatkuu taas normaalisti.

Viranomaistutkinnan aikana liikenne oli poikki ja kuusi henkilöjunaa korvattiin linja-autoilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

Ensimmäinen taas junana ajettava vuoro on IC147, jonka lähtöaika Suonenjoelta klo 20.59.

VR järjestää kriisapua henkilökunnalleen

Onnettomuustutkintakeskus Otkes aloittaa tutkinnan onnettomuudesta.

VR kertoo tiedotteessaan auttavansa kaikin tavoin viranomaisia selvittämään onnettomuuden syitä.

– Järjestämme lähityöyhteisölle kriisiapua ja esitämme syvän osanottomme onnettomuudessa menehtyneen läheisille, VR tiedottaa.

Juttua päivitetty 6.2.2024 kello 15.21: Henkilöjunaliikenne korvataan linja-autoilla Suonenjoen ja Kuopion välillä. Päivitys kello 16.50: Onnettomuudesa kuoli VR:n työntekijä. Kello 19.45 päivitys: Tasoristeysonnettomuuden tutkinta on päättynyt ja junaliikenne rataosalla jatkuu taas normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat