Liian moni suomalainen väheksyy tämän liikennemerkin viestiä ja menettää henkensä – vaara vaanii jopa 2 000 risteyksessä

Älä kuole tasoristeyksessä – muista nämä asiat 1:04
Älä kuole tasoristeyksessä. Videolla Liikenneturvan vinkit vaarallisen risteyksen lähestymiseen ja siinä toimimiseen.

Liikenneturva muistuttaa tasoristeysten vaarallisuudesta. Kolme neljäsosaa Suomen tasoristeyksestä on vartioimattomia.

Tasoristeysonnettomuuksissa menettää henkensä vuosittain keskimäärin viisi suomalaista. Junan ja tienkäyttäjän välisiä törmäyksiä tapahtuu tasoristeyksissä tyypillisesti parikymmentä kertaa vuodessa.

Suomessa on noin 2 600 tasoristeystä, mutta niistä vain noin 650 risteystä on varustettu varoituslaittein ja puomein. Vartioimattomissa tasoristeyksissä on pakolliseen pysähtymiseen velvoittava stop-merkki, mutta pelkän pysähtymisen lisäksi kuljettajan on oltava hereillä muutenkin. Myös puomein ja valoin varustetun risteyksen ylittämisessä on oltava varovainen, sillä laitteet voivat olla myös epäkunnossa.

Liikenneturva kertoo tiedotteessaan, että tasoristeysonnettomuuden syynä on usein liian suuri lähestymisnopeus ja tietoinen riskinotto.

Tyypillisimmin tasoristeysonnettomuuden uhri on kokenut kuljettaja, joka ajaa tutussa ympäristössä, päiväsaikaan ja hyvällä säällä – eli silloin, kun moni kokee, etteivät olosuhteet itsessään vaadi erityistä varovaisuutta.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miten sekä puomillista että puomitonta tasoristeystä tulee lähestyä ja kuinka risteys ylitetään turvallisesti.

Lähde: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat