Putinin tiedottaja väittää, ettei Venäjä voi aloittaa tutkintaa Navalnyin myrkyttämisestä – oppositio kuittailee: "Peskov ei vain ikinä pysty olemaan valehtematta"

Saksan hallitus uskoo Navalnyn saaneen hermomyrkkyä – mitä on pahamaineinen Novitshok? 3:15
Video: Saksan hallitus uskoo Navalnyn saaneen hermomyrkkyä – mitä on pahamaineinen Novitshok?

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov väittää Ria Novostin haastattelussa, ettei Venäjä voi tutkia oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkytystä, koska tulokset perustuvat saksalaisten sotilaslääkäreiden lausuntoihin.

– Aivan samalla tavalla kuin Saksakaan ei varmaan pysty nostamaan syytettä tutkimuksista, jotka ovat peräisin meidän sotilassairaalastamme. Se on mahdotonta ja juridisesti absurdia, Peskov sanoi.

Saksa kertoi viime viikolla, että Navalnyi myrkytettiin Novitshok-ryhmän myrkyllä. Saksalaisessa sotilaslaboratoriossa analysoitujen näytteiden tulokset olivat Saksan hallinnon mukaan "kiistattomat".

Siperian Omskissa hoitavat lääkärit eivät kuitenkaan omien sanojensa mukaan löytäneet Navalnyin elimistöstä minkäänlaista myrkkyä. 

"Siperian lääkärit diagnosoivat aineenvaihduntahäiriön, joka aiheutti verensokeritason jyrkän las-kun. Ei ole vielä selvää, mikä sen aiheutti, mutta Navalnyn verestä ja virtsasta ei löytynyt myrkkyjä", kirjoittaa venäläinen uutistoimisto Ria Novosti.

Navalnyi on parhaillaan hoidossa berliiniläisessä sairaalassa ja herätetty keinotekoisesta koomasta.

"Peskov ei vain ikinä pysty olemaan valehtelematta: jopa yksi tiedotusvälineiden raportti riittää rikosoikeudenkäynnin aloittamiseen", Navalnyin juristi Aleksandr Golovach kirjoitti Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat