Putin sai hoitoa pitkälle edenneeseen syöpään ja selvisi salamurhayrityksestä, väittävät tiedustelulähteet medialle: "Loppu on lähellä"

Yhdysvaltalaiset tiedustelulähteet kertovat Newsweek-medialle, että Venäjän presidentti Vladimir Putinia on hoidettu keväällä pitkälle edenneen syövän vuoksi.

Yhdysvaltain tiedustelun salatussa raportissa kerrotaan Putinin saaneen huhtikuussa hoitoa pitkäaikaiseen syöpään, minkä jälkeen hän esiintyi jälleen julkisuudessa hiljaiselon jälkeen.

Putinin terveydentilaa on spekuloitu kiivaasti Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mutta asiasta ei ole saatu pitäviä todisteita. Toukokuun alussa presidentin esiintyminen voitonpäivän paraatissa herätti huomiota, koska hänen jalkansa oli peitelty viltillä.

Newsweek pohjaa tietonsa kolmeen Yhdysvaltain hallinnon sisäpiirilähteeseen, jotka sanovat nähneensä salatun tiedusteluraportin. Lähteet ovat lehden mukaan töissä korkeissa viroissa Yhdysvaltain tiedustelussa ja ilmavoimissa.

Lähteet kertovat Newsweekille, että Putin myös yritettiin salamurhata maaliskuussa. Yrityksestä ei kerrota yksityiskohtia.

Lähteiden mukaan Putin yhä vainoharhaisempi, mikä voi tehdä hänestä arvaamattoman. Toisaalta lähteiden mukaan se myös laskee sodan laajentumisen todennäköisyyttä.

– Putinin ote vallasta on tiukka, mutta ei enää absoluuttinen, tiedustelulähde sanoo Newsweekille.

– Valtapeli Kremlissä ei koskaan ennen ole ollut näin intensiivistä hänen valtakautensa aikana. Kaikki kokevat, että loppu on lähellä.

Katso myös: Toukokuussa Putinin huhuttiin joutuvan syöpäleikkaukseen – näin asiantuntija arvoi tuolloin väitettä

Putinin huhutaan joutuvan syöpäleikkaukseen – asiantuntija arvioi väitettä 5:21

Lue myös:

    Uusimmat