(4-6:lle)
- 3-6 raakaa punajuurta
- 1 punasipuli
- 2 jauhoista perunaa
- pieni pala palsternakkaa
- n. 1 l vettä tai kasvislientä
- 1 laakerinlehti
- tilkka sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- vähän tuoretta tai kuivattua salviaa tai timjamia
- keittolautasen pinnalle nokare vaahdotettua ranskankermaa
- 1. Kuori punajuuret, sipuli, perunat ja palsternakka. Kuutioi kaikki. Keitä punajuuren palasia 15-20 min. ensin yksinään laakerinlehdellä maustetusssa vedessä, koska ne vaativat pisimmän kypsymisajan.
- 2. Lisää muut kasvikset ja halutessasi kasvisliemikuutio tai fondia. Keitä kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä. Poista laakerinlehti.
- 3. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
- 4. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta sitruunamehutilkalla, mustapippurilla ja yrteillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa.
- 5. Jaa keitto (lämmitetyille) lautasille, lisää pinnalle teelusikallinen ranskankermaa ja yrtinoksa. Keiton seuraksi maistuu esim. paahdettu ruisleipäpala.
- Toim. Kati Nappa