Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuurisosekeitto

Copyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:54(Päivitetty 14.02.2005 12:37)

(4-6:lle)

  • 3-6 raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 2 jauhoista perunaa
  • pieni pala palsternakkaa
  • n. 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • vähän tuoretta tai kuivattua salviaa tai timjamia
  • keittolautasen pinnalle nokare vaahdotettua ranskankermaa
  • 1. Kuori punajuuret, sipuli, perunat ja palsternakka. Kuutioi kaikki. Keitä punajuuren palasia 15-20 min. ensin yksinään laakerinlehdellä maustetusssa vedessä, koska ne vaativat pisimmän kypsymisajan.
  • 2. Lisää muut kasvikset ja halutessasi kasvisliemikuutio tai fondia. Keitä kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä. Poista laakerinlehti.
  • 3. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
  • 4. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta sitruunamehutilkalla, mustapippurilla ja yrteillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa.
  • 5. Jaa keitto (lämmitetyille) lautasille, lisää pinnalle teelusikallinen ranskankermaa ja yrtinoksa. Keiton seuraksi maistuu esim. paahdettu ruisleipäpala.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireitaTippurin hoitoon läpimurtoJoulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:58
    Flunssa

    Taudit kaatavat nyt kansaa sänkyyn: Kolme keinoa, joilla helpotat oireita

  • 17:32
    Sairaudet ja taudit

    Tippurin hoitoon läpimurto

  • 16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • 14:13
    Musiikki

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

  • 11:54
    Joulu

    Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat