Punajuurisosekeitto

(4-6:lle)

  • 3-6 raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 2 jauhoista perunaa
  • pieni pala palsternakkaa
  • n. 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • vähän tuoretta tai kuivattua salviaa tai timjamia
  • keittolautasen pinnalle nokare vaahdotettua ranskankermaa
  • 1. Kuori punajuuret, sipuli, perunat ja palsternakka. Kuutioi kaikki. Keitä punajuuren palasia 15-20 min. ensin yksinään laakerinlehdellä maustetusssa vedessä, koska ne vaativat pisimmän kypsymisajan.
  • 2. Lisää muut kasvikset ja halutessasi kasvisliemikuutio tai fondia. Keitä kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä. Poista laakerinlehti.
  • 3. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
  • 4. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta sitruunamehutilkalla, mustapippurilla ja yrteillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa.
  • 5. Jaa keitto (lämmitetyille) lautasille, lisää pinnalle teelusikallinen ranskankermaa ja yrtinoksa. Keiton seuraksi maistuu esim. paahdettu ruisleipäpala.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat