Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuurisosekeitto

Copyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 14:54(Päivitetty 14.02.2005 12:37)

(4-6:lle)

  • 3-6 raakaa punajuurta
  • 1 punasipuli
  • 2 jauhoista perunaa
  • pieni pala palsternakkaa
  • n. 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1 laakerinlehti
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • vähän tuoretta tai kuivattua salviaa tai timjamia
  • keittolautasen pinnalle nokare vaahdotettua ranskankermaa
  • 1. Kuori punajuuret, sipuli, perunat ja palsternakka. Kuutioi kaikki. Keitä punajuuren palasia 15-20 min. ensin yksinään laakerinlehdellä maustetusssa vedessä, koska ne vaativat pisimmän kypsymisajan.
  • 2. Lisää muut kasvikset ja halutessasi kasvisliemikuutio tai fondia. Keitä kunnes kasvikset ovat aivan pehmeitä. Poista laakerinlehti.
  • 3. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
  • 4. Kuumenna ja lisää tarvittaessa vettä. Mausta sitruunamehutilkalla, mustapippurilla ja yrteillä. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai suolaa.
  • 5. Jaa keitto (lämmitetyille) lautasille, lisää pinnalle teelusikallinen ranskankermaa ja yrtinoksa. Keiton seuraksi maistuu esim. paahdettu ruisleipäpala.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:15
    Mielenhallinta

    Haluatko tehdä järkevän päätöksen? Nuku yön yli!

  • Eilen17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • Eilen15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • Eilen13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • Eilen11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa