Puhemiesten puolisot Jenni Haukiosta: Luonnoton tilanne

Eduskunnan entisten puhemiesten puolisot Päivi Lipponen ja Toivo "Topi" Uosukainen eivät usko, että Sauli Niinistön vaimo Jenni Haukio voi pysytellä yksityishenkilönä. Asiasta kirjoittaa Iltalehti.

Viime viikolla uutisoitiin Haukion loukkaantuneen Ylen Presidentin kanslia -ohjelmalle, jossa irvailtiin pariskunta Niinistö-Haukiolle hieman samaan tyyliin kuin Timo T.A. ja Nina Mikkoselle.

Jenni Haukio lähetti ohjelmasta Yleisradiolle valituksen.

Eduskunnan ex-puhemiehen Paavo Lipposen Päivi-puoliso ei jaksa uskoa, että Haukion olisi yhtäkkiä mahdollista palata yksityishenkilöksi, sillä hän on edustanut Niinistön rinnalla julkisesti.

– Minulle oli ihan selvä asia, että kun edustin mieheni rinnalla niin kotimaassa kuin ulkomailla, niin en mitenkään voinut sen jälkeen vaatia yksityisyyden suojaa, Päivi Lipponen kertoo Iltalehdelle.

Myös Riitta Uosukaisen puoliso Topi Uosukainen tottui aikanaan julkisuudessa esiintymiseen, vaikka hän korostaakin vältelleensä ylimääräistä julkisuutta.

– Mutta en minä kameraa karkuun juossut. Ja vastasin aina, kun mielipidettä kysyttiin, Topi Uosukainen sanoo.

– Puhemiehen puoliso on vähän sama asia kuin presidentin puoliso – ei hänkään voi olla poissa julkisuudesta, Uosukainen kommentoi. Hänen mielestään koko tilanne on "luonnoton".

Uosukainen uskoo, että myös Haukio huomaa ajan myötä mukaviakin asioita julkisuudesta.

– Suosittelen, että hän on avoimesti miehensä rinnalla. Se tuo hurjasti kaikkea mukavaa, ainakin minä sain niistä ajoista paljon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat