Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Professori: Lisäaineet eivät ole epäterveellisiä

Tullilaboratoriossa tutkitaan elintarvikkeiden sisältämiä lisäaineita.
Tullilaboratoriossa tutkitaan elintarvikkeiden sisältämiä lisäaineita.
Julkaistu 12.02.2012 12:29(Päivitetty 15.02.2012 07:52)

Toisin kuin moni kuluttaja luulee, lisäaineet eivät ole epäterveellisiä, sanoo professori Marina Heinonen Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitokselta.

Heinonen arvioi, että noin kaksi kolmasosaa lisäaineista esiintyy luonnossa tai ihmisen elimistössä. Niitä on esimerkiksi omenassa, puolukassa ja sitruunassa.Aineet myös tutkitaan tarkasti.

Lisäaineitakaan ei kuitenkaan saa nauttia kohtuuttomia määriä. Tosin Heinosen mukaan ihmisen on hankala syödä niin paljon, että lisäaineita tulisi yliannos.

Ainoat poikkeukset ovat nitriitti ja bentsoehappo: lapset voivat saada liikaa nitriittiä nakeista ja bentsoehappoa mehuista.

Monissa perinteisissä elintarvikkeissa on lisäaineita

- Omena: sakeuttamisaine E 440 pektiini

- Parmesan-juusto, merilevä, hiiva: E 621 natriumglutamaatti

- Sitruuna: säilöntäainetta ja happamuudensäätöainetta E 330 sitruunahappo

- Kananmunan keltuainen: E 322 lesitiini

- Rasvat (kasvi- ja eläinrasva): emulgointiaine E 471, rasvahappojen mono- ja diglyseridit

- Puolukka: E 210 bentsoehappo.

- Leivinjauhe: stabilointiaineet, E 450 fosfaatit ja E 500 karbonaatit

- Salaatti: nitraattia, josta voi muodostua E 250 nitriittiä

- Punajuuri: väriaine E 162 betalaiini

- Punaviini: väriaine E 163 antosyaanit

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta:

Elyt muuttuvat elinvoimakeskuksiksi – säästöjä aletaan etsiä hetiPääministeri Orpo: Suomi ei ole valmis antamaan Ukrainalle turvatakuitaVitostiellä kolmen auton onnettomuus – yksi loukkaantunut vakavastiMediat: Erikoinen kärrykiusaaja piinaa Puuiloa – tehty kymmeniä rikosilmoituksia Yle ilmoittaa pian kantansa Israelin osallistumisesta EuroviisuihinPekka Poudan synkkä ennuste etelään: "Samalla mennään jouluun saakka"
Kotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 12:34
    Suomi

    Elyt muuttuvat elinvoimakeskuksiksi – säästöjä aletaan etsiä heti

  • 11:58
    Ukrainan sota

    Pääministeri Orpo: Suomi ei ole valmis antamaan Ukrainalle turvatakuita

  • 11:53
    Siilinjärvi

    Vitostiellä kolmen auton onnettomuus – yksi loukkaantunut vakavasti

  • 11:06
    Häirintä

    Mediat: Erikoinen kärrykiusaaja piinaa Puuiloa – tehty kymmeniä rikosilmoituksia

  • 11:06
    Yle

    Yle ilmoittaa pian kantansa Israelin osallistumisesta Euroviisuihin