Prinssi Harryn muistelmia odotetaan kauhunsekaisin tuntein hovissa – kuningatar Elisabet saattaa vastata elämäkertaan hienovaraisella loukkauksella

1:36
Kulkeeko prinssi Harry äitinsä prinsessa Dianan jalanjäljissä?

Kuningatar Elisabetin reaktio prinssi Harryn tuleviin muistelmiin on herättänyt runsaasti spekulaatiota ja keskustelua.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät hovin velvollisuudet taakseen vuoden 2020 maaliskuussa, ja tämän myötä herttuapari menetti hänen kuninkaallinen korkeutensa -tittelinsä. Harry menetti myös armeijan arvonimensä ja Meghan kuninkaallisia suojeluskohteitaan. Harry ja Meghan tunnetaan kuitenkin yhä Sussexin herttuaparina ja Harry on pitänyt kiinni prinssin tittelistään, vaikka pari ei saakaan käytää sanaa "royal" tekemiensä töiden puitteissa.  

Pariskunta asuu tätä nykyä Kalifornian Montecitossa ja tekee muun muassa kaupallisia yhteistöitä lukuisten nimekkäiden yritysten kanssa. Lisäksi pari, erityisesti Harry, on avautunut kuluvan vuoden aikana elämästään ja kärsimyksistään kuninkaallisena. 

Heinäkuussa Harry ilmoitti parin yhteisen Archewell-järjestön kautta kirjoittavansa tällä hetkellä muistelmiaan, jotka on tarkoitus julkaista vuonna 2022. Uutinen tulevasta elämäkertakirjasta, jossa Harry on luvannut kertoa rehellisesti oman tarinansa, ei ole saanut lähteiden mukaan kovinkaan lämmintä vastaanottoa brittihovissa. Lähteet kertovat, että hovissa uskotaan Harryn aikovan esittää kirjassaan kuninkaalliset huonossa valossa.

Spekulaatiot käyvät erityisen kuumana sen suhteen, mitä kuningatar Elisabetin arvellaan olevan mieltä pojanpoikansa edesottamuksista. On myös uumoiltu, että aikooko Elisabet kenties ottaa Harrylta ja Meghanilta pois täysin herttuaparin kuninkaalliset tittelit, mikäli Harryn tulevien muistelmien sisältö suututtaisi kuninkaalliset. 

Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward uskoo sen sijaan, että Elisabet saattaisi reagoida asiaan tavalla, joka olisi toisaalta paljon hienovaraisempi, mutta toisaalta suora loukkaus Harrya ja Meghania kohtaan.  

– En usko, että tittelien ottaminen pois muuttaisi juurikaan mitään ja se näyttäisi pikkumaiselta. En myöskään usko, että kuningatar haluaisi tehdä mitään sellaista valtakautensa tässä vaiheessa. Olisi paljon loukkaavampaa vain jättää heidät huomiotta. Jopa olla kutsumatta heitä ensi vuoden juhlaan antaisi heille lisäpanoksia monarkian kritisoimiseen, Seward arvioi.  

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja