Prinssi Philipin lapset muistelevat koskettavasti menehtynyttä isäänsä: "Ongelmatilanteissa hänen luokseen pystyi aina menemään"

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä – kurkista Edinburghin herttuan elämänvaiheisiin tältä videolta.

Britannian kruununprinssi Charles sanoo yleisradioyhtiö BBC:n erikoislähetyksessä, että hänen isänsä, perjantaina kuollut prinssi Philip haluaisi todennäköisesti tulla muistetuksi yksilönä.

Tärkein prinssi Philipin kuninkaallinen velvoite oli puolisonsa, Britannian kuningatar Elisabetin tukeminen vuosikymmenten ajan.

Prinssi Charles pohtii lähetyksessä, kuinka ällistyttävää vuosikymmenten tuki kuningattarelle oli.

–  Äitini tukemisessa hänen energiansa oli hämmästyttävä, ja jollain poikkeuksellisella tavalla hän pystyi jatkamaan sitä niin pitkään, prinssi Charles sanoi.

Prinssi Philipin ja kuningattaren nuorin lapsi prinssi Edward kuvaili isänsä roolia haastavaksi.

–  Hän suoriutui siitä poikkeuksellisen tyylikkäästi, hienotunteisesti ja diplomaattisesti. Hän ei koskaan yrittänyt jättää kuningatarta varjoonsa, prinssi Edward toteaa.

Prinssi Philip oli naimisissa kuningatar Elisabetin kanssa yli 70 vuotta. Pari avioitui vuonna 1947.

"Hän kuunteli ja yritti auttaa"

Lähetyksessä prinssi Philipin lapset kuvailivat tätä rohkaisevaksi ja kannustavaksi ihmiseksi, jonka kanssa pystyi muun muassa keskustelemaan erilaisista ideoista.

–  Ongelmatilanteissa hänen luokseen pystyi aina menemään, ja hän kuunteli ja yritti auttaa, prinsessa Anne sanoi.

Pariskunnan neljäs lapsi on prinssi Andrew.

Prinssi Philip kuoli 99-vuotiaana. Iäkäs prinssi joutui aika ajoin varotoimena sairaalaan, mutta yleensä hän kotiutui muutamien päivien jälkeen.

Aiemmin tänä vuonna prinssi oli sairaalassa kuukauden muun muassa sydänoperaation vuoksi. Hän kotiutui maaliskuun puolivälissä ja palasi Windsorin linnaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja