Kirjalähde: Prinsessa Diana koki Charlesin oppineen vanhemmiltaan kylmäkiskoisen asian rakkaudesta – ja se oli osaltaan syynä pariskunnan avioliiton tuhoon

9:28
Salaliittoteoriat prinsessa Dianan kuoleman ympärillä elävät yhä vahvoina.

Kirjailija Ingrid Sewardin mukaan prinsessa Diana uskoi prinssi Charlesin rakkaudettoman lapsuuden olleen syynä siihen, ettei hän pystynyt käsittelemään omiaan tai Dianan tunteita pariskunnan avioliiton aikana.

Lokakuun alussa ilmestyy uusi, kuningatar Elisabetin puolisosta prinssi Philipistä kertova kirja Prince Philip Revealed, jonka on kirjoittanut kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward. Teoksessa kirjailija paneutuu Philipin elämän lisäksi myös kuninkaallisen parin vanhimman pojan prinssi Charlesin kasvatukseen sekä kuuluisan epäonniseen avioliittoon prinsessa Dianan kanssa.

Kirjan mukaan prinsessa Diana pohti aikoinaan, että ainut asia, minkä hänen entinen aviomiehensä Charles oli oppinut rakkaudesta vanhemmiltaan, oli kätteleminen. Kirjan mukaan Charlesin kasvatus oli syynä siihen, miksei hän pystynyt olemaan lähellä omaa vaimoaan Dianaa. Sewardin mukaan Diana syytti asiasta muun muassa tämän lapsuutta, jonka aikana hän ei saanut juurikaan hellyydenosoituksia vanhemmiltaan Elisabetilta ja Philipiltä. 

– Diana arveli, että jos Charles olisi kasvatettu normaalilla tavalla, hän olisi pystynyt käsittelemään sekä omiaan että Dianan tunteita paremmin, Seward toteaa kirjassaan. 

Sewardin mukaan Diana oli sitä mieltä, että prinssin tunteet olisivat joutuneet tukahdutetuiksi tämän syntymästä lähtien. 

– Hänen (Dianan) mukaansa hän (Charles) ei koskaan saanut kokea rakkaudenosoituksia vanhemmiltaan. Vain lastenhoitajat osoittivat hänelle hellyyttä, kuten Diana sen selitti, mutta se ei ole sama asia, että saat suukkoja ja halauksia vanhemmiltasi, joita Charles ei koskaan saanut. Kun hän tapasi vanhempansa, he eivät halanneet, vaan he kättelivät, Seward jatkaa.

Sewardin teoksen mukaan monet varhaiset tapahtumat Charlesin elämässä hänen vanhempiensa kanssa vaikuttivat häneen syvästi. Charlesin ollessa lapsi hänen isänsä Philip oli hyvin etäinen ja usein poissa kotoa, sillä hän palveli tuolloin merivoimien upseerina. Charlesin kahdeksasta ensimmäisestä syntymäpäivästä Philip oli mukana vain kahdesti. Vuonna 1950 Elisabet ja Philip myös jättivät 2-vuotiaan Charlesin sekä 4 kuukautta vanhan prinsessa Annen lastenhoitajien kanssa Sandringhamiin suunnattuaan Maltalle viettämään joulua. 

Kirjan mukaan määrä, jonka Elisabet ja Philip viettivät lastensa kanssa, oli jopa tuohon aikaan erittäin vähäinen. 

Lähde: People

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja