Prigozhinille saatettu luvata muutoksia Venäjän sotilasjohdossa – Wagner-johtaja määräsi joukkonsa perääntymään yllättäen

Suomalaisasiantuntija: Prigozhinille saatettu luvata muutoksia Venäjän sotilasjohdossa 7:13
Jarmo Lindberg kävi läpi dramaattisen päivän tapahtumia Kymmenen Uutisissa.

Wagner-joukkojen johtaja Jevgeni Prigozhin on ilmoittanut kapinan pyrkivän syrjäyttämään Venäjän sotilasjohtoa. Viimeisimpien tietojen mukaan hän on saattanut saada tahtonsa läpi.

Puolustusvoimien entinen komentaja, kansanedustaja Jarmo Lindberg kommentoi tietoa Wagnerin joukkojen perääntymisestä Kymmenen Uutisissa.

– Tuoreimmat tiedot Prigozhinin U-käännökselle olisi, että neuvotteluissa olisi luvattu, että Venäjän asevoimien komentaja (Valeri) Gerasimov vaihtuu ja puolustusministeri (Sergei) Shoigu vaihtuu, ja Wagner saisi syytesuojan, Lindberg sanoi.

Lindberg kertoo nojaavansa tiedoissaan luotettaviksi toteamiinsa Twitter-tileihin The Spectator Indexiin ja OSINTdefenderiin.

Lindbergin mukaan Wagnerin toiminnan painopiste saattaa myös muuttua. 

–  Ehkä niin, että heidän tulevat tehtävänsä eivät ole niinkään Ukrainan suunnalla, vaan Afrikan suunnalla.

Wagner aloittanut vetäytymisen

Jevgeni Prigozhin ilmoitti tänään illalla Wagner-joukkojen keskeyttävän etenemisensä kohti Moskovaa. 

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin joukot ovat aloittaneet taistelijoiden ja kaluston vetämisen pois Rostovin kaupungista Etelä-Venäjällä. Kaupungissa ollut uutistoimisto AFP:n toimittaja näki, miten Wagnerin joukkojen aiemmin valtaamasta tukikohdasta ajoi pois panssarivaunu sekä useita rekkoja ja taistelijoita kuljettavia tila-autoja.

Samanaikaisesti Lipetskin alueella peruttiin asukkaiden liikkumista rajoittavia määräyksiä, jotka pantiin toimeen, kun Wagnerin kapinallisjoukot etenivät kohti Moskovaa.

Juttua päivitetty kello 23.07 tiedoilla Twitter-lähteistä.

Lähteet: STT, AFP

 

Lue myös:

    Uusimmat