Presidentti Trump julisti rauhanneuvottelut kuolleiksi – Taleban kiihdyttää taistelujaan yhdysvaltalaisia vastaan: "He katuvat sitä pian"

Taleban-liike uhkaa jatkaa taistelua yhdysvaltalaisjoukkoja vastaan Afganistanissa, mikäli Yhdysvallat ei jatka rauhanneuvotteluja. Presidentti Donald Trump julisti aiemmin rauhanneuvottelut kuolleiksi. 

Taleban sanoo, että miehityksen päättäminen Afganistanissa voidaan hoitaa taistellen tai neuvotellen.

– Jos Trump haluaa päättää neuvottelut, tukeudumme ensimmäiseen vaihtoehtoon ja he katuvat sitä pian, Talebanin tiedottaja kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Trump keskeytti rauhanneuvottelut lauantaina sen jälkeen, kun Taleban oli tehnyt Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin pommi-iskun, jossa kuoli amerikkalaissotilas ja 11 muuta ihmistä.

Trump jatkoi alkuviikosta Twitterissä, että taisteluja talebaneja vastaan on kiihdytetty.

– Viimeksi kuluneen neljän päivän aikana olemme lyöneet vihollista kovempaa kuin kertaakaan kuluneen vuosikymmenen aikana, presidentti kirjoitti.

Ulkoministeri Mike Pompeo sanoi sunnuntaina, että kymmenen päivän aikana on tapettu yli tuhat talebania.

Amerikkalaisjoukkoja on ollut Afganistanissa jo 18 vuotta. Yhdysvalloilla on maassa tällä hetkellä noin 13 000 sotilasta, ja rauhanneuvottelut ovat tähdänneet yhdysvaltalaisjoukkojen vetämiseen Afganistanista.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja