Presidentti Niinistö koronatilanteesta: Me tarvitsemme toisiamme – "Kukaan ei osaa arvioida lopputulemaa, mutta jo nähdään, että vaikutukset ovat syviä ja pitkäkestoisia"

Presidentti Niinistö kommentoi hallituksen toimia MTV:n erikoishaastattelussa - Suomi historiallisessa tilanteessa koronaviruksen takia 8:32
Katso presidentti Niinistön haastattelu koronatilanteesta videolta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi koronavirustilannetta kirjoituksessaan.

Tasavallan presidentin kanslian sivuilla julkaistussa tekstissä Niinistö sanoo, että poikkeusolot on syytä ottaa käyttöön, jos sellaiset todetaan.

– Koko maailma on poikkeustilassa. Kukaan ei osaa arvioida lopputulemaa, mutta jo nähdään, että vaikutukset ovat syviä ja pitkäkestoisia.

"Me tarvitsemme toisiamme"

Niinistö kirjoittaa, että kansalaisten huoli kohdistuu ymmärrettävästi ihmisten lähipiiriin, mutta viime kädessä kyse on "kaikista".

– Me tarvitsemme toisiamme. Nyt on erityisen tärkeää tukea heitä, joiden työ on asiakkaiden palvelu, terveydenhuollosta kauppojen henkilökuntaan.

Niinistö huomioi tekstissään julkisuudessakin esillä olleet tapaukset, joissa naapurit ovat tarjonneet apua toisilleen. Hänen mukaansa julkisen sektorin toimien lisäksi kansalaisillekin jää paljon tehtävää.

– Nähdyt esimerkit naapuri- tai läheisavusta ovat rohkaisevia ja kannustavia.

Taloudellisten menetysten kuormaa tasattava

Lopuksi hän ottaa kantaa Suomen ja yritysten taloudelliseen tilanteeseen ja koronavirusepidemian vaikutuksiin niihin.

– Ensi vaiheen taloudelliset seuraamukset kohdistuvat erityisesti palvelusektorin yrityksiin. Vakavia menetyksiä tulee muillekin, ja sitä kuormaa on tasattava.

Presidentti päättää tekstinsä edellisestä kirjoituksesta tutulla rohkaisulla.

– Toista viikkoa sitten kirjoitin: Kyllä tästä selvitään. Niin on.

Lue myös:

    Uusimmat