Presidentti Niinistö kertoo HS:lle: Suomi otti välittömästi yhteyttä Turkkiin Erdoganin kommenttien jälkeen – puhelu myös Stoltenbergille

1:40
Turkin presidentti Erdogan vihjaa, että Suomi voisi päästä Natoon ilman Ruotsia

Presidentti Niinistö kertoo Helsingin Sanomille Suomen olleen yhteydessä Turkiin presidentin kanslian ja ulkoministerin kautta. 

Presidentti Sauli Niinistö kertoo Helsingin Sanomille, että Suomi on ollut "välittömästi" Turkkiin yhteydessä sen jälkeen, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kommentoi Suomen ja Ruotsin Nato-prosessia.

Erdogan antoi ymmärtää televisioidussa puheessa, että Turkki voisi hyväksyä Suomen Natoon ilman Ruotsia.

Niinistö kertoo Helsingin Sanomille, että Suomi otti yhteyttä presidentin kanslian ja ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kautta. Niinistöltä kysyttiin, onko Suomelle yhä tärkeää mennä Natoon yhdessä Ruotsin kanssa. 

– Nyt ei kannata lähteä niistä kommenteista, joissa on selviä ’mahdollisesti’-sanoja ja ehdollistamisia. Turkin kokonaisuus ei ole tällä kommentilla muuttunut, ja me pysyttelemme edelleen linjassamme, presidentti vastasi.

Niinistö twiittasi aamupäivällä puhuneensa ajankohtaisista Nato-asioista puhelimessa myös pääsihteeri Jens Stoltenbergin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja