Pöyhönen dopingkohusta radiossa: Selitys lenkkipolkulöydöstä oli hätävale

Pikajuoksija Markus Pöyhösen mukaan dopingaineet löydettiin hänen kotoaan huoneesta, jossa ei ole käytännössä käyty vuosiin.

Pöyhönen oli perjantaiaamuna Radio Rockin Korporaation haastattelussa puhumassa muun muassa lööppeihin nousseesta dopingkohusta.

– No totuuksia saa muunnella mihin suuntaan tahansa. Lehdistöllä on ainakin oikeus siihen, Pöyhönen kertoi haastattelun aluksi.

Mikä kohta ei pidä paikkaansa? haastattelun tehneet toimittajat Jussi Heikelä ja Aki Linnanahde utelivat juoksijalta.

– Avattu jotain pussukoita, aika kaukaa haettu. Mua nyt syytetään, että olen käyttänyt dopingia koko ikäni ja en olisi pystynyt mihinkään ilman dopingia. Kaikki on nyt rakennettu sen ympärille, että mut leimataan täysin dopingin käyttäjäksi. Hyvä, ettei positiivisia testituloksia ole, oikeutta ei ole vielä käyty asiasta, Pöyhönen tilitti.

Kielletyt dopingaineet löydettiin poliisin kotietsinnän yhteydessä.

– Mä en rehellisesti sanottuna tiennyt, että täällä oli tuollaisia aineita. Mun oli pakko yrittää jotain keksiä, koska en tiennyt mistä oli kyse.

Tämä, että ne ikään kuin löytyivät lenkkipolulta, oli hätävalhe?

– Joo, sen ole kertonut myös eteenpäin.

– Huone mistä (aineet) löydettiin on vieras/varastohuone, missä ei vuosiin ole käyty, vieraat nukkuvat siellä.

Markus Pöyhönen on haastettu oikeudenkäyntiin, joka alkaa tammikuun 12. päivä. Häntä syytettäneen tuolloin laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä. Ilta-Sanomat uutisoi tänään, että kahdenlaisten anabolisten steroidien lisäksi Pöyhösen asunnosta löytyi myös steroidien tyhjiä pakkauksia.

MTV3:n Viihdeuutiset nyt myös Twitterissä,tutustu.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat