Suuri seikkailu alkoi rytinällä – kisan rankkuus yllätti ensimmäisen putoajan: "Nuorempien hommaa!"

Lähes 20 vuoden tauon jälkeen televisioon palannut Suuri seikkailu -ohjelma alkoi fyysisesti erittäin haastavissa olosuhteissa Lapissa, jossa julkkiskisaajat nousivat heti alkuun Ylläksen huipulle. Pudonneen kilpailijan kunto joutui saman tienkoetukselle.

Vuosina 2001–2005 MTV3-kanavalla esitetty seikkailureality Suuri seikkailu palasi televisioon lauantaina. Nelosella nyt nähtävässä realityohjelmassa 16 julkisuudesta tuttua henkilöä kisaavat toisiaan vastaan kuukauden ajan keskellä Lapin syksyistä, karua luontoa.

Jaana Pelkosen juontaman sarjan avausjaksossa kilpailijat nousivat heti alkuun Yllästunturin huipulle yli 700 metrin korkeuteen, ja huipulla kilpailijat jaettiin kahteen joukkueeseen.

Yrittäjä Nina Mikkoselle tunturille nouseminen osoittautui fyysisesti niin raskaaksi, että häntä jouduttiin auttamaan huipulle kiipeämisessä. 

– Voimavarat ovat koetuksella. Tämä käy kuntoilusta. Onneksi on ihmisiä, jotka auttavat, selvästi voipuneen oloinen Nina totesi.

Kun joukkueet oli jaettu, heillä oli edessään raskas soututehtävä. Nina joutui lepäämään myös soudun aikana.

Illan koittaessa molempien joukkueiden oli nimettävä joukostaan yksi, joka lähti kaksintaisteluun vastapuolen joukkueenjäsenen kanssa. 

Nina ilmoittautui itse vapaaehtoiseksi joukkueensa kapteenille, näyttelijä Timo Lavikaiselle.

–  Ilmoittauduin Timolle jo välittömästi kisan jälkeen, että ei tässä nyt ole kahta sanaa, Nina kertoi kameroille. 

Eräopaskoulutuksen käynyt kilpailuhenkinen Timo oli samoilla linjoilla Ninan kanssa.

–  Me ei voida ottaa sitä riskiä, että meidän pitäisi auttaa sinua ja yrittää pärjätä sitten joukkuekilpailussa. Tämä on valitettavaa tällainen, Timo totesi.

Kaksintaistelusta suoraan kotimatkalle

Kaksintaistelun häviäjän osalta kilpailu päättyy heti, kun taas voittajasta tulee oman joukkueensa seuraava kapteeni, jolla on immuniteetti seuraavassa pudotuksessa.

Kisapaikalla Ninaa oli vastassa Latela-sarjasta tuttu erätaitoinen Lauri Huttunen, joka oli lähetetty kaksintaisteluun hänen joukkueensa kapteenin, somevaikuttaja Hanna Tikanderin päätöksellä.

Kaksintaistelu oli lopulta selkeä, sillä Lauri vei voiton tulentekoon liittyvässä tehtävässä.

– Voi, en olisi halunnut sinusta luopua. Harmi, kun näin lyhyeksi jäi tutustuminen, Lauri totesi Ninalle, joka otti lähtönsä vastaan reippain mielin.

– Totta kai olisi ollut mahtavaa voittaa 20 000 euroa, ja tietenkin harmittaa se, etten pääse jatkamaan enää kisaa, koska Lappi on niin huikea paikka. Sen opin, että näin rankka kisa on nuorempien hommaa, Nina totesi.

Kisassa ovat edelleen mukana myös näyttelijä Joonas Saartamo, ex-pikajuoksija Markus Pöyhönen, tangokuningas ja radiojuontaja Marko Maunuksela, hyvinvointivalmentaja Kirsi Salo, seksuaaliterapeutti Marja Kihlström, artisti Jesse Markin, laulaja Janne Hurme, toimittaja Laura Haimila, tubettaja Daniel Ahola, Sohvaperunoista tuttu Sanna Pikkarainen, toimittaja Yagmur Özberkan ja malli Kelet Ali.

Lue myös:

    Uusimmat