Mainos

PAU jatkaa postilakkoa entiseen tapaan työtuomioistuimen päätöksestä huolimatta – työnantajapuoli valmis tinkimään aiemmasta tavoitteestaan

3:52
Video: Vähemmän palkkaa, pidempi työaika, huonompi työterveys – näitä muutoksia Posti esitti tuhansille työntekijöilleen.

Maanantaina alkaneen postilakon sovittelu jatkuu tänään valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) ja työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat (Palta) ovat ennen tapaamista valmistelleet vastauksia Piekkalan antamiin selvityspyyntöihin.

Lakon osapuolet kohtasivat eilen Ylen A-studiossa, jossa kuultiin mahdollisesta ensiaskeleesta kohti työriidan päättymistä. Siellä Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoi, että työnantajapuoli voisi olla valmis jatkamaan neuvotteluja nykyisen työehtosopimuksen pohjalta.

– Nykyiset palkat ja palkkarakenteet säilyisivät, mutta haettaisiin yhdessä lähtökohtia sille, löytyisikö ratkaisuja Postin ongelmiin, Aarto sanoi.

PAU ei ollut hyväksynyt Postin päätöstä siirtää 700 työntekijää toisen työehtosopimuksen piiriin, mistä syntyi postilakkoon johtanut työriita.

Keskiviikkona edettiin "pieni askel"

Osapuolet keskustelivat valtakunnansovittelijan kanssa viimeksi keskiviikkona, jolloin kerrottiin, että keskusteluissa on päästy askeleen verran eteenpäin.

– Tämä oli se askel, joka päästiin eteenpäin. En itse sitä hienotunteisesti äsken sanonut. Hienoa, että Tuomas sen sanoi, PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoi Ylellä.

Vielä ennen keskiviikkoista sovittelua Aarto linjasi, että neuvotteluissa ei tapahdu edistystä niin kauan kuin PAU pitäytyy kiinni vanhassa työehtosopimuksessa.

Tukitoimia ilmoitettu useasta liitosta

Palta tiedotti eilen työtuomioistuimen ratkaisusta, jonka mukaan PAUn lakko on osittain laiton. PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen ilmoitti liiton jatkavan lakkoa entiseen tapaan.

Päivän mittaan saatetaan saada lisää tietoa ammattiliittojen tukitoimista postilakolle. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) on ilmoittanut kertovansa tukitoimistaan viikon loppuun mennessä. Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti torstaina tukitoimista, jotka on määrä julkaista maanantaina.

Aiemmin tukitoimistaan ovat ilmoittaneet Merimies-Unioni, Rautatiealan Unioni, Ilmailualan Unioni sekä Julkisten ja hyvinvointialan liitto (JHL).

Posti selvitti eilen vuokratyövoiman käyttöään valtion omistajaohjausyksikön kanssa ja ilmoitti sopineensa valtio-omistajan kanssa, ettei ylitä aiemmin ilmoitettua vuokratyövoiman määrää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja