Pöllöraati kummastelee Metsäteollisuuden päätöksen ajankohtaa – "Samalla tavalla se Paperiliitto on vastapartnerina nyt näille yrityksille"

16:37
Pöllöraadissa pureuduttiin muun muassa Metsäteollisuuden historialliseen päätökseen – katso MTV:n Uutisaamun keskustelu!

MTV:n Uutisaamussa Pöllöraati pureutui Metsäteollisuuden eiliseen päätökseen, jota on luonnehdittu historialliseksi. Päätöksen ajankohta herätti keskustelijoissa ihmetystä.

Metsäteollisuuden hallitus päätti eilen, ettei työnantajajärjestö osallistu enää työehtosopimustoimintaan. Alan työehdoista sovitaan jatkossa paikallisesti, yrityskohtaisesti.

MustReadin päätoimittaja Anne Moilasen mielestä Metsäteollisuudessa oli irtautumiseen nyt sopiva tilaisuus.

– Onhan ihan selvää, että ollaan talouskriisissä ja laman keskellä, irtisanomiset on päällä. Voidaan ajatella, että työntekijäpuolen neuvotteluasema on erittäin heikko, Moilainen arvioi.

– Samalla tavalla se Paperiliitto on vastapartnerina nyt näille yrityksille, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen muistuttaa.

Metsäteollisuuden päätös irtautua työehtosopimusten neuvotteluista ei tullut myöskään täytenä yllätyksenä Pöllöraadin jäsenille. 

– Oliko se [päätös irtautua työehtosopimusten neuvottelusta] sittenkään niin suuri yllätys? Kysyy MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg

Katso Pöllöraadin koko keskustelu artikkelin yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja